Demonstrasjoner på Vestbredden

Mandag protesterte palestinere flere steder på Vestbredden for å få frigjort fire palestinske fanger på sultestreik i israelske fengsler og for å støtte deres andre medfanger.

Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)
Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)

Samer Issawi og tre andre fanger har sultestreiket av og på i 200 dager, men helsen deres er stabil, forklarer talsmann for den israelske fengselstjenesten, Sivan Weizman. Men søndag ble Issawi  lagt inn på sykehus etter at han besvimte i fengselscellen sin.

I Hebron ropte den frammøtte folkemassen “Frihet for fangene”, mens de holdt oppe bilder av dem. Nær Betlehem måtte IDF-soldater jage demonstranter som blokkerte en av hovedveiene på Vestbredden, ved bruk av blant annet tåre- og sjokkgranater, opplyser Yedioth Aharonoth.

Også i Ramallah og Nablus ble det avholdt demonstrasjoner for de palestinske fangene. Mange av dem har vært med i planleggingen eller utføringen av terrorangrep mot Israel. Norge og giverlandsgruppen, gjennom sin direkte budsjettstøtte til PA, bidrar til en offisiell statslønn til disse terroristene både under og etter fengslingen.

Forrige artikkelForliksrådet dømmer Klassekampen til å trykke MIFFs annonse
Neste artikkelHa’aretz påpeker interessekonflikt hos Shas-minister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no