Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fredens siste advokat

USAs ferske utenriksminister John Kerry ønsker å skape fred i Midtøsten. Få tror at han vil lykkes. (Foto: Amerikansk UD)
USAs ferske utenriksminister John Kerry ønsker å skape fred i Midtøsten. Få tror at han vil lykkes. (Foto: Amerikansk UD)
En rekke amerikanske presidenter og utenriksministere har forsøkt før ham. Men John Kerry ønsker å få på plass en fredsavtale mellom Israel og PA innen Obamas presidentperiode er over.

Ifølge en Ha’aretz-kilde som arbeider tett med den ferske amerikanske utenriksministeren, vil det å skape fred i Midtøsten være det viktigste på hans agenda.

En del spekulasjoner i internasjonal presse om at Kerry egentlig ikke ønsker å involvere seg i problematikken, har blitt tilbakevist av kilden. For eksempel har han fått kritikk for at han ikke besøkte Ramallah og Jerusalem, da han nylig var på statsbesøk i Midtøsten. Årsaken skal være Barack Obamas ønske, om at ingen skal komme i forvegen og «ta luften ut av» presidentens Israel-besøk 20. mars.

«Besatt» av fred
Kilden forklarer at inntrykket vedkommende sitter igjen med etter at Kerry og hans rådgivere har møtt europeiske, israelske og arabiske representanter de siste ukene, er at den tidligere senatoren er «nesten besatt» av tanken på å skape fred. Det skal være «hans hellige mål i livet». Utenriksministeren har gode relasjoner til personer som Det hvite hus har hatt et noe anstrengt forhold til, som for eksempel statsminister Benjamin Netanyahu på israelsk side. Noe han kan utnytte til fordel for amerikanske interesser.

På tross av palestinernes ønske om at Obama personlig involverer seg i fredsprosessen, er det hans plan å overlate denne til sin utenriksminister. Men presidenten vil ta mer aktivt del i diskusjonene, dersom det blir behov for det på et senere stadium.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart