Palestinsk TV fortsetter å hylle terrorister

Palestinian Media Watch melder at palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon har fjernet bilder av framstående terrorister i én mye brukt musikkvideo. Men i andre innslag fortsetter hyllesten av terrorister.
Plakaten i midten hyller terroristene fra DFLP som drepte 22 barn og 4 voksne israelere i 1974. Plakaten ble vist flere ganger på PA TV i februar. Terroristene til venstre drepte fire israelere i Beit Shean. Plakaten til høyre viser DFLPs planer for Israel - alt er erstattet av
Plakaten i midten hyller terroristene fra DFLP som drepte 22 barn og 4 voksne israelere i 1974. Plakaten ble vist flere ganger på PA TV i februar. Terroristene til venstre drepte fire israelere i Beit Shean. Plakaten til høyre viser DFLPs planer for Israel - alt er erstattet av "Palestina". (Kilde: PMW)

14. februar ble en musikkvideo som hyller tre terrorister som til sammen er dømt for drap på minst 40 mennesker vist på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal. Åtte dager senere hyllet samme TV-kanal terrorister som drepte 22 barn og 4 voksne. Igjen er det Palestinian Media Watch som bringer dette for dagen.

Norge bidrar til driften av PA TV gjennom vår generelle bistand til palestinske selvstyremyndigheter, rapporterte NRK Dagsrevyen i februar.

14. februar ble denne musikkvideoen vist på PA TV.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DbY2GbLYEFI[/youtube]

De tre terroristene som blir hyllet i videoen er:
Abbas Al-Sayid: Soner 35 livstidsdommer for å ha planlagt to selvmordsangrep som til sammen drepte 35 israelere.

Marwan Barghouti: Soner 5 livstidsdommer for å ha planlagt terrorangrep.

Ahmad Sa’adat: Soner 30 år for å ha ledet terrororganisasjonen PFLP. Han skal også ha blitt hyllet av andre i PFLP for å ha stått bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Ze’eviin i 2001, men han har ikke blitt dømt for dette.
De skal bl. a stå bak to selvmordsangrep som drepte over 30 og såret over 100. De tre som blir hyllet soner til sammen 40 livstidsdommer i israelske fengsler.

Mens de tre terroristene vises på skjermen kan man høre følgende sangtekst på musikkvideoen:
«Hvor lenge det enn måtte vare, så vil fangenes dører ikke for alltid være lukket… skyene vil forsvinne, og vår ære vil bli gjenopprettet.»

22. februar fortsatte PA TV med å trekke fram andre terrorister, denne gang fra gruppen Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP). Det ble vist plakater med bilder av 3 terrorister som sto bak Ma’alot massakren, hvor 22 barn og 4 voksne ble drept. Også ifjor ble plakater fra DFLP som hyller terroristene vist på PA TV.

 

Endret bilder i musikkvideo etter PMW-kritikk

PMW trekker også fram et eksempel som viser at PA TV av og til tar hensyn til kritikken som kommer mot deres hyllest av terrorister. I en musikkvideo som ble vist 11 ganger i 2012 og 2 ganger i januar 2013, ble syv terrorister som har ansvar for drap på mer enn 100 sivile israelere hyllet. Etter at PMW påpekte dette i en rapport 5. februar, er den samme musikkvideoen vist 18 ganger etter 12. februar, men denne gang uten de spesifikke terroristenes ansikter.

Eksemplene fra 14. februar og 22. februar viser at praksisen med hyllest av terrorister imidlertid ikke har stanset.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise