Utenriksdepartementets gylne sjanse

Torsdag skal statssekretær Torgeir Larsen møte det palestinske barneombudet Cairo Arafat. Det blir en god mulighet til å sette flomlys på hatet som blir formidlet til palestinske barn gjennom barnetv og annen barnekultur. MIFF har mange videoer fru Arafat bør får se.

Skjermdump fra Utenriksdepartementets kalender, hvor møtet mellom statssekretær Torgeir Larsen (innfelt) og palestinsk barneombud Cairo Arafat blir annonsert.
Skjermdump fra Utenriksdepartementets kalender, hvor møtet mellom statssekretær Torgeir Larsen (innfelt) og palestinsk barneombud Cairo Arafat blir annonsert.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

For mindre enn én måned siden hadde NRK Dagsrevyen en større reportasje hvor det kom fram eksempler på hvordan palestinske barn blir opplært til å hate jøder og Israel. Vi fikk også se resultatet hos ungdom og voksne som journalist Tormod Strand snakket med på gaten i palestinske byer på Vestbredden.

Kan mange år med fornektelse nå være slutt?

Våre skattepenger skal ikke gå til jødehat

Statssekretær Torgeir Larsen sa den gang at Norge “har tatt opp disse tingene med palestinske myndigheter”. Torsdag 7. mars får han en ny sjanse når Cairo Arafat, det palestinske barneombudet, kommer på besøk i Utenriksdepartementet.

Larsen har mange spørsmål han kan stille.

Hva skjedde med programlederen som lot palestinske barn synger krigssang til ære for terrorist som soner tre livstidsdommer for å ha transportert en selvmordsbomber til Jerusalem?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jv1x_25vkxY[/youtube]

Er det fortsatt slik at palestinske barn sitter med oppfattelse av at martyriet er «noe veldig, veldig vakkert»?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7mY9USpn91c[/youtube]

Er det virkelig slik at palestinske barn får lære at det aldri fantes noe jødisk tempel i Jerusalem?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Upm90tgUPE[/youtube]

Hvorfor får palestinske barn applaus på TV når de svarer at byene Haifa, Jaffa og Akko, som alle er israelske, tilhører Palestina?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Upm90tgUPE[/youtube]

Vi som støtter palestinernes sak i Norge, kan Torgeir Larsen si, snakker ofte om Vestbredden og Gaza-stripen som okkupert land. Dere omtaler også Galilea som «okkupert land» i barneprogram på PAs offisielle tv-stasjon. Kan du forklare?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QulRZXF4R74[/youtube]

Her er et annet palestinsk barn, som sier på TV at «vår fiende, Sion, er en Satan med hale». Er dette noe som det palestinske barneombudet har tatt opp med TV-stasjonen eller myndighetene?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T-HO172Bygc[/youtube]

Noen dager etter NRKs reportasje, kan Torgeir Larsen si, tok vi opp hatformidling og hyllest av terrorister i PA TV med medarbeidere av president Mahmoud Abbas. Likevel registrerer vi at hyllest av terrorister fortsetter. Er det noe barneombudet kan gjøre med dette?

I august ble en fotballturnering for 16-åringer i Nablus-området oppkalt etter terrorister som i 2009 drepte den 45 år gamle israelske rabbineren Meir Chai. Terroristene var tilknyttet Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigader. Har du som palestinernes barneombud kommet med en reaksjon?

Eller hva med speiderleiren i 2012 hvor unge deltakere ble plassert i en gruppe oppkalt etter Dalal Mughrabi, kvinnen som i 1978 ledet det mest dødelige terrorangrepet i Israels historie. Mughrabi og hennes medterrorister kapret en buss og drept 37 sivile, 12 av dem barn. Har du som barneombud gjort noe for å få en stans på Mughrabi-dyrkelsen i det palestinske samfunnet?

Listen kunne vært gjort mye lengre. Spørsmålet er om Torgeir Larsen og Cairo Arafat vil komme inn på dette i det hele tatt.

Forrige artikkelFrykter at Syria-konflikten når Israel
Neste artikkelDe ultra-ortodokses siste håp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.