– Vi ønsker nye fredssamtaler i år

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)

– Vi håper at reelle fredssamtaler vil starte opp i år, selv om håpet vårt nok ikke er veldig sterkt. Vi håper at vi til slutt kan komme fram til en politisk avtale, basert på tostatsprinsippet, sa Mahmoud Abbas under en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Ifølge Ha’aretz er PA-presidenten på statsbesøk i den russiske hovedstaden, for å møte sin kollega Vladimir Putin. Russland er en del av den såkalte Midtøsten-kvartetten, sammen med EU, USA og FN.

Siden høsten 2008 har det i praksis ikke vært noen kjente, seriøse forhandlinger mellom partene. De palestinske myndighetene og Mahmoud Abbas har satt opp forhåndsbetingelser og dermed hindret at forhandlinger kunne starte. Abbas har krevd en stans i all byggeaktiviteten i de israelske bosetningene på Vestbredden. Heller ikke i 2010, da Israel hadde en midlertidig byggestans i ti måneder, kom Abbas til forhandlingsbordet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag