– Vi ønsker nye fredssamtaler i år

PA-president Mahmoud Abbas sier de palestinske myndighetene ønsker å fortsette fredssamtalene med Israel i år.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)

– Vi håper at reelle fredssamtaler vil starte opp i år, selv om håpet vårt nok ikke er veldig sterkt. Vi håper at vi til slutt kan komme fram til en politisk avtale, basert på tostatsprinsippet, sa Mahmoud Abbas under en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Ifølge Ha’aretz er PA-presidenten på statsbesøk i den russiske hovedstaden, for å møte sin kollega Vladimir Putin. Russland er en del av den såkalte Midtøsten-kvartetten, sammen med EU, USA og FN.

Siden høsten 2008 har det i praksis ikke vært noen kjente, seriøse forhandlinger mellom partene. De palestinske myndighetene og Mahmoud Abbas har satt opp forhåndsbetingelser og dermed hindret at forhandlinger kunne starte. Abbas har krevd en stans i all byggeaktiviteten i de israelske bosetningene på Vestbredden. Heller ikke i 2010, da Israel hadde en midlertidig byggestans i ti måneder, kom Abbas til forhandlingsbordet.

Forrige artikkelEn mengde nye filmer og bøker på torget
Neste artikkelTreåring kritisk skadet etter steinkasting
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -