– Vi ønsker nye fredssamtaler i år

PA-president Mahmoud Abbas sier de palestinske myndighetene ønsker å fortsette fredssamtalene med Israel i år.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Vi håper at reelle fredssamtaler vil starte opp i år, selv om håpet vårt nok ikke er veldig sterkt. Vi håper at vi til slutt kan komme fram til en politisk avtale, basert på tostatsprinsippet, sa Mahmoud Abbas under en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Ifølge Ha’aretz er PA-presidenten på statsbesøk i den russiske hovedstaden, for å møte sin kollega Vladimir Putin. Russland er en del av den såkalte Midtøsten-kvartetten, sammen med EU, USA og FN.

Siden høsten 2008 har det i praksis ikke vært noen kjente, seriøse forhandlinger mellom partene. De palestinske myndighetene og Mahmoud Abbas har satt opp forhåndsbetingelser og dermed hindret at forhandlinger kunne starte. Abbas har krevd en stans i all byggeaktiviteten i de israelske bosetningene på Vestbredden. Heller ikke i 2010, da Israel hadde en midlertidig byggestans i ti måneder, kom Abbas til forhandlingsbordet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise