– Vi forbeholder oss retten til å gå til Haag

Skulle ikke fredssamtaler mellom Israel og PA føre fram, vil vi gå til Haag-domstolen, truer PA-president Mahmoud Abbas.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Ryan Brown, UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Ryan Brown, UN Photo)

Under sin tale til Den arabiske liga tirsdag, henvendte PA-president Mahmoud Abbas seg til verdenssamfunnet for “å stanse Israels bosetningspolitikk på Vestbredden, med hovedvekt på Øst-Jerusalem”.

Abbas fortalte medlemsstatenes representanter om sitt møte med Barack Obama i sist uke. Han skal ha fortalt USAs president at PA fortsatt står fast på kravet om en palestinsk stat med Øst-Jerusalem som hovedstad og at palestinske fanger må frigjøres fra israelske fengsler.

I løpet av de nærmeste ukene vil representanter fra Ligaen møte sentrale regjeringsmedlemmer i Washington, for å drøfte planer for fornyede fredsforhandlinger, skriver Ha’aretz.

– Men dersom vi innen noen måneder ikke har kommet fram til noe seriøst tilbud på den diplomatiske fronten, vil PA forstå at vi ikke kan stole på falske løfter, sa presidenten. Han truet med å gå til sak hos Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Forrige artikkel– Israel vil betale ofre titalls millioner kroner
Neste artikkelEtiopisk-jødisk fjernsynskanal reddet fra konkurs
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no