– Vi forbeholder oss retten til å gå til Haag

Skulle ikke fredssamtaler mellom Israel og PA føre fram, vil vi gå til Haag-domstolen, truer PA-president Mahmoud Abbas.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Ryan Brown, UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Ryan Brown, UN Photo)

Under sin tale til Den arabiske liga tirsdag, henvendte PA-president Mahmoud Abbas seg til verdenssamfunnet for “å stanse Israels bosetningspolitikk på Vestbredden, med hovedvekt på Øst-Jerusalem”.

Abbas fortalte medlemsstatenes representanter om sitt møte med Barack Obama i sist uke. Han skal ha fortalt USAs president at PA fortsatt står fast på kravet om en palestinsk stat med Øst-Jerusalem som hovedstad og at palestinske fanger må frigjøres fra israelske fengsler.

I løpet av de nærmeste ukene vil representanter fra Ligaen møte sentrale regjeringsmedlemmer i Washington, for å drøfte planer for fornyede fredsforhandlinger, skriver Ha’aretz.

– Men dersom vi innen noen måneder ikke har kommet fram til noe seriøst tilbud på den diplomatiske fronten, vil PA forstå at vi ikke kan stole på falske løfter, sa presidenten. Han truet med å gå til sak hos Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise