Jordan og PA enige om å “beskytte Jerusalem”

PA-president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah II (bildet) signerte søndag en avtale, hvor de begge lover å samarbeide for å beskytte helligstedene i Jerusalem.
Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)
Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

PAs president Mahmoud Abbas var søndag på statsbesøk i Jordans hovedstad Amman, for å møte kong Abdullah II. Med både den palestinske og den jordanske religionsministeren tilstede, signerte de to statslederne en samarbeidsavtale for å beskytte de hellige stedene i Jerusalem.

Abdullah og Abbas ønsker særlig å verne de kristne og muslimske helligstedene i den israelske hovedstaden, forklarer Yedioth Aharonoth. Avtalen mellom dem anerkjenner Jordans posisjon som verge for disse helligstedene, slik også Israel gjorde da fredsavtalen mellom dem ble undertegnet i 1994.

Under Den arabiske ligas møte i Dora forrige uke, hevdet PA-presidenten at Israel er i ferd med å “jødifisere” Øst-Jerusalem og “dra dets palestinske innbyggere opp med roten”.

– Å hevde “jødifisering av Jerusalem”, er absurd og kan sammenliknes med å fornekte Vatikanets katolske eller Mekkas muslimske natur. Det er naturligvis utenkelig, var svaret fra det israelske utenriksdepartementets talsmann, Yigal Palmor.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise