Jordan og PA enige om å “beskytte Jerusalem”

PA-president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah II (bildet) signerte søndag en avtale, hvor de begge lover å samarbeide for å beskytte helligstedene i Jerusalem.

Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)
Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

PAs president Mahmoud Abbas var søndag på statsbesøk i Jordans hovedstad Amman, for å møte kong Abdullah II. Med både den palestinske og den jordanske religionsministeren tilstede, signerte de to statslederne en samarbeidsavtale for å beskytte de hellige stedene i Jerusalem.

Abdullah og Abbas ønsker særlig å verne de kristne og muslimske helligstedene i den israelske hovedstaden, forklarer Yedioth Aharonoth. Avtalen mellom dem anerkjenner Jordans posisjon som verge for disse helligstedene, slik også Israel gjorde da fredsavtalen mellom dem ble undertegnet i 1994.

Under Den arabiske ligas møte i Dora forrige uke, hevdet PA-presidenten at Israel er i ferd med å “jødifisere” Øst-Jerusalem og “dra dets palestinske innbyggere opp med roten”.

– Å hevde “jødifisering av Jerusalem”, er absurd og kan sammenliknes med å fornekte Vatikanets katolske eller Mekkas muslimske natur. Det er naturligvis utenkelig, var svaret fra det israelske utenriksdepartementets talsmann, Yigal Palmor.

Forrige artikkelKvinnesaken: Framskritt i Saudi Arabia, tilbakeskritt på Gaza-stripen
Neste artikkelLapid møter Histadrut for å hindre lønnsbråk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no