Jordan og PA enige om å “beskytte Jerusalem”

PA-president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah II (bildet) signerte søndag en avtale, hvor de begge lover å samarbeide for å beskytte helligstedene i Jerusalem.

Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)
Jordans kong Abdullah II (Foto: Sebastian Derungs, swiss-image.ch)

PAs president Mahmoud Abbas var søndag på statsbesøk i Jordans hovedstad Amman, for å møte kong Abdullah II. Med både den palestinske og den jordanske religionsministeren tilstede, signerte de to statslederne en samarbeidsavtale for å beskytte de hellige stedene i Jerusalem.

Abdullah og Abbas ønsker særlig å verne de kristne og muslimske helligstedene i den israelske hovedstaden, forklarer Yedioth Aharonoth. Avtalen mellom dem anerkjenner Jordans posisjon som verge for disse helligstedene, slik også Israel gjorde da fredsavtalen mellom dem ble undertegnet i 1994.

Under Den arabiske ligas møte i Dora forrige uke, hevdet PA-presidenten at Israel er i ferd med å “jødifisere” Øst-Jerusalem og “dra dets palestinske innbyggere opp med roten”.

– Å hevde “jødifisering av Jerusalem”, er absurd og kan sammenliknes med å fornekte Vatikanets katolske eller Mekkas muslimske natur. Det er naturligvis utenkelig, var svaret fra det israelske utenriksdepartementets talsmann, Yigal Palmor.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise