4.500 palestinske fanger sultestreiker

En 63 år gammel palestinsk fange døde av kreft tirsdag. I dag morges nektet 4.500 palestinske fanger å spise frokosten.
En Hamas-ledet protestaksjon, etter at en palestinsk fange gikk bort i et israelsk fengsel for et år siden. (Foto: Joe Catron, flickr.com)
En Hamas-ledet protestaksjon, etter at en palestinsk fange gikk bort i et israelsk fengsel for et år siden. (Foto: Joe Catron, flickr.com)

Hamas-medlem Maissara Abu Hamdiyeh sonet en livstidsdom i fengsel for å ha stått bak planleggingen av et terrorangrep mot Jerusalem i 2002. Onsdag vil sykehuset i Tel Aviv gjennomføre en obligatorisk obduksjon, med en palestinsk observatør tilstede.

– I dag ble vi overrasket over å høre om martyrdøden til fangen Abu Hamdiyeh. Tidligere har vi forsøkt å få ham utlevert, slik at vi kunne gi ham en ordentlig medisinsk behandling. Men den israelske regjeringen har nektet å gå med på dette, hevdet PA-president Mahmoud Abbas da nyheten sprakk i går ettermiddag.

Talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu, Ofer Gendelman, beskylder PA for “dobbeltmoral” i denne saken.

– Dessverre forsøker PA å utnytte dødsfallet til fangen Hamdiyeh for å eskalere situasjonen […] Palestinere fengslet i israelske fengsler mottar topp medisinsk behandling fra Røde kors, mens de som soner i PA-fengslene ikke får noen ting, sa han til Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise