4.500 palestinske fanger sultestreiker

En 63 år gammel palestinsk fange døde av kreft tirsdag. I dag morges nektet 4.500 palestinske fanger å spise frokosten.

En Hamas-ledet protestaksjon, etter at en palestinsk fange gikk bort i et israelsk fengsel for et år siden. (Foto: Joe Catron, flickr.com)
En Hamas-ledet protestaksjon, etter at en palestinsk fange gikk bort i et israelsk fengsel for et år siden. (Foto: Joe Catron, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hamas-medlem Maissara Abu Hamdiyeh sonet en livstidsdom i fengsel for å ha stått bak planleggingen av et terrorangrep mot Jerusalem i 2002. Onsdag vil sykehuset i Tel Aviv gjennomføre en obligatorisk obduksjon, med en palestinsk observatør tilstede.

– I dag ble vi overrasket over å høre om martyrdøden til fangen Abu Hamdiyeh. Tidligere har vi forsøkt å få ham utlevert, slik at vi kunne gi ham en ordentlig medisinsk behandling. Men den israelske regjeringen har nektet å gå med på dette, hevdet PA-president Mahmoud Abbas da nyheten sprakk i går ettermiddag.

Talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu, Ofer Gendelman, beskylder PA for “dobbeltmoral” i denne saken.

– Dessverre forsøker PA å utnytte dødsfallet til fangen Hamdiyeh for å eskalere situasjonen […] Palestinere fengslet i israelske fengsler mottar topp medisinsk behandling fra Røde kors, mens de som soner i PA-fengslene ikke får noen ting, sa han til Jerusalem Post.

Forrige artikkelOver 30 prosent inflasjon i Iran
Neste artikkelTyrkia vil samarbeide på energimarkedet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no