Abbas stanser ensidige FN-tiltak

PA-president Mahmoud Abbas (t.v. i bildet) har beordret en stans i de ensidige FN-framstøtene mot Israel, for å gi en amerikansk fredsmegling en sjanse.

Fredsforhandlingene i 2009, under et møte i Det hvite hus. Fra venstre: PA-president Mahmoud Abbas, tidligere FN-utsending til Midtøsten Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikimedia Commons)
Fredsforhandlingene i 2009, under et møte i Det hvite hus. Fra venstre: PA-president Mahmoud Abbas, tidligere FN-utsending til Midtøsten Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikimedia Commons)

Palestinerne ønsker å gi USAs utenriksminister John Kerry tid til å få fredsprosessen på beina igjen. Derfor har PA-president Mahmoud Abbas fått gjennomslag for i Fatahs sentralkomité, å stanse alle ensidige tiltak mot Israel gjennom FN-systemet.

– For en begrenset og spesifikk periode, vil muligheten bli gitt til at internasjonale tiltak for å bryte forhandlingsstansen i fredsprosessen. Dersom Israel ødelegger slike tiltak, vil vi igjen vende oss til de internasjonale organene, hevdes det i Fatah-resolusjonen.

Kerry skal ha satt av tre til seks måneder til selve fredsprosessen, hevder israelske kilder av Ha’aretz. Mandag ankommer han Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu og “diplomatiminister” Tzipi Livni. Tirsdag reiser han til Ramallah på Vestbredden, for å møte Abbas og de palestinske myndighetene. Besøket er en del av et diplomatisk framstøt i Midtøsten, med reiser rundt til hovedsteder i hele regionen.

– Inngå kompromiss
En liste med 100 framtredende amerikansk-jødiske personligheter, sendte onsdag et brev til Netanyahu der de oppfordrer ham til å “arbeide tett” med Kerry. De håper at han er villig til “å gå med på pragmatiske initiativ, som er i tråd med Israels sikkerhetsbehov – og som igjen representerer Israels vilje til å gå med på smertefulle territoriale kompromisser for fredens skyld.”

Det rettes ingen kritikk mot den israelske regjeringens politikk i brevet. Det lovpriser imidlertid president Barack Obamas nylige besøk i Israel. Personene som har skrevet under er en rekke nåværende og tidligere politiske og religiøse ledere i USA.

Forrige artikkel– Jeg donerer kompensasjon til Hamas
Neste artikkel– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no