Fayyad tilbød sin oppsigelse

PAs statsminister Salam Fayyad (f.v.) og hans norske kollega Jens Stoltenberg (Foto: Statsministerens kontor, Norge)
PAs statsminister Salam Fayyad (f.v.) og hans norske kollega Jens Stoltenberg (Foto: Statsministerens kontor, Norge)

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det fortsatt uvisst om PA-president Mahmoud Abbas vil akseptere oppsigelsen til statsminister Salam Fayyad. Under et møte mellom de to lederne onsdag kveld skal Fayyad tilbudt seg å gå av.

Forholdet mellom Abbas og Fayyad har lenge vært anstrengt. Men Fayyad har en høy stjerne blant vestlige myndigheter, noe som gir ham politisk kapital i Ramallah. Abbas og Fatah trenger Fayyad.

Konflikten mellom de to ble forverret i mars, da Fayyad aksepterte oppsigelsen til sin finansminister. PA-president Abbas ble rasende over dette og ryktene har svirret i ettertid om han ville gi sin statsminister sparken. Han skal blant annet ha gitt Fayyad skylden for å ikke ha forutsett at USA og Israel ville gjøre alvor av truslene og trekke tilbake sin pengeoverføringer, etter at PA fikk oppgradert sin status i FN-systemet.

En vestlig diplomat sier at “Fayyads oppsigelse vil få betydelig innflytelse på relasjonene med det internasjonale samfunnet. Det er vanskelig å overdrive hvor viktig Fayyad har vært.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag