Home Bosetninger – Israel vil sakte stanse bygging i bosetninger

– Israel vil sakte stanse bygging i bosetninger

Utenom i de store bosetningsblokkene, vil Israel sakte, men sikkert innføre byggestans, for å få PA til forhandlingsbordet, sier en regjeringskilde.

Bosetningen Ma'ale Amos på Vestbredden. (Illustrasjon: myheartinpalestineII, flickr.com)
Bosetningen Ma'ale Amos på Vestbredden. (Illustrasjon: myheartinpalestineII, flickr.com)

– Det vil ta tid, men til slutt vil forhandlingene fortsette. Israel er forventet i det stille å stanse byggingen utenfor de store bosetningsblokkene, for å kunne fortsette de bilaterale samtalene, sier en kilde i den israelske regjeringen til Yedioth Aharonoth.

PA setter stans i byggingen i bosetningene som betingelse for forhandlinger. President Mahmoud Abbas har også krevd at Jerusalem legger fram et forslag om endelige grenser mellom Israel og et framtidig Palestina.

– Mens det ikke vil finne sted en de jure byggestans, vil sakte, men sikkert bygging utenfor de store bosetningsblokkene bli bremset for å kunne fortsette forhandlingene. Israel vil ikke erklære dette offentlig, men vil gjennomføre dette i stillhet som del av en avtale mellom Israel og USA, sier en sentral tjenestemann.

USAs utenriksminister John Kerry sier han har satt av det neste halve året til å arbeide intenst for å få fredsforhandlingene på beina igjen. Nå arbeider han ifølge den anonyme kilden med å finne en måte å få Abbas til “å redde ansikt”, når han går inn i forhandlingene.

– Forhåndskravene fra palestinerne tyder på at de er imot fred. Vi stiller på den andre siden ingen forhåndskrav, selv ikke anerkjennelse av Israel som et hjemland for det jødiske folk, sier kilden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart