Abbas under press for å beholde Fayyad

Den personlige konflikten mellom PA-president Mahmoud Abbas og statsminister Salam Fayyad har gjort at sistnevnte har tilbudt sin oppsigelse. Det får Vesten til å reagere.
PAs statsminister Salam Fayyad (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
PAs statsminister Salam Fayyad (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

USAs utenriksminister John Kerry er for øyeblikket opptatt med sitt forsøk på å gjenopplive samtalene mellom PA og Israel. Det gjør at PA-statsminister Salam Fayyads tilbud til sin president Mahmoud Abbas om å si opp stillingen, kommer på et svært dårlig tidspunkt.

Palestinske kilder sier til Reuters at Fayyad skal levere inn sin oppsigelse på torsdag neste uke, som følge av sterke politiske uenigheter med Abbas. Men mange vestlige land skal være svært skeptiske til dette, ettersom de gir ham æren for stats- og institusjonsbyggingen som har skjedd på Vestbredden de siste årene. De mener han er nødvendig, dersom palestinerne skal klare å etablere en egen stat uavhengig av Israel.

En europeisk diplomatkilde sier:

– Press blir lagt på Abbas for at han skal sitte på oppsigelsen i minst to måneder, for å se hva som kommer ut av det amerikanske initiativet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise