Abbas under press for å beholde Fayyad

Den personlige konflikten mellom PA-president Mahmoud Abbas og statsminister Salam Fayyad har gjort at sistnevnte har tilbudt sin oppsigelse. Det får Vesten til å reagere.

PAs statsminister Salam Fayyad (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
PAs statsminister Salam Fayyad (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)

USAs utenriksminister John Kerry er for øyeblikket opptatt med sitt forsøk på å gjenopplive samtalene mellom PA og Israel. Det gjør at PA-statsminister Salam Fayyads tilbud til sin president Mahmoud Abbas om å si opp stillingen, kommer på et svært dårlig tidspunkt.

Palestinske kilder sier til Reuters at Fayyad skal levere inn sin oppsigelse på torsdag neste uke, som følge av sterke politiske uenigheter med Abbas. Men mange vestlige land skal være svært skeptiske til dette, ettersom de gir ham æren for stats- og institusjonsbyggingen som har skjedd på Vestbredden de siste årene. De mener han er nødvendig, dersom palestinerne skal klare å etablere en egen stat uavhengig av Israel.

En europeisk diplomatkilde sier:

– Press blir lagt på Abbas for at han skal sitte på oppsigelsen i minst to måneder, for å se hva som kommer ut av det amerikanske initiativet.

Forrige artikkelTerrorister ville bombe USAs ambassade og en synagoge i Tyrkia
Neste artikkelKampen om ordene KrF bruker om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no