Dansk-palestinsk dikters krigshissing kommer stadig på PA TV

I løpet av de siste månedene har de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle tv-kanal latt tre palestinske barn lese utenat et krigsdikt av den dansk-palestinske dikteren Bilal Abdallah. Barna kaller til krig som skal "ødelegge zionistens sjel".
Barn leser dikt som hisser til krig mot zionistene på PA TV 29. januar, 1. februar og 1. mars. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Barn leser dikt som hisser til krig mot zionistene på PA TV 29. januar, 1. februar og 1. mars. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Bilal Abdallahs dikt minner tilhørerne om Saladin, en muslimsk hærfører som erobret Jerusalem, og kaller palestinere og arabere til “hevn og frigjøring”.

– Til krig som vil knuse undertrykkelsen og ødelegge zionistens sjel og heve det palestinske banner på verdens himmel, heter det i diktet.

29. januar og 1. februar var det jenter som leste diktet, og i det siste tilfellet applauderte programlederen fra PA TV. 1. mars var det en gutt som framsa diktet på det som ser ut til å være en demonstrasjon. Klippene er samlet inn og tekstet på engelsk av Palestinian Media Watch (PMW).

– At alle tre barna kan diktet utenat og framsa det i løpet av en periode  på to måneder kan indikere at palestinske selvstyremyndigheters utdanningssystem lærer barna å pugge dette diktet, skriver PMW.

Bilal Abdallah er født i en flyktningleir i Libanon i 1976 og kom til Danmark som flyktning med sin bror da han var 10 år, ifølge det danske nettstedet opgang2.dk. Bilal er lyriker og foredragsholder.

 

Systematisk indoktrinering

MIFF har publisert et stort antall klipp fra palestinsk tv (Fatah og Hamas) med norsk teksting, hvor det kommer fram eksempler på hva som blir formidlet i det palestinske samfunnet på arabisk.

I NRK Søndagsrevyen 10. februar presenterte journalist Tormod Strand en større reportasje om jødehatet som blir formidlet av de offisielle mediene til de palestinske selvstyremyndighetene. I reportasjen ble dokumentarboken Deception fra PMW nevnt. Dette er boken som MIFF sommeren 2012 utga på norsk med tittelen Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen [bestill boken her].

– Barn vokser opp med å lære at jøder er satan med hale. Voksne får høre at jøder er onde og ikke til å stole på. Det er kanskje ikke så rart at hatet vokser. Budbringeren er en myndighet som får store beløp fra Norge, konkluderte Strand i sin reportasje.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise