– Obama forstår at Abbas ikke ønsker fred

En kilde på statsministerens kontor i Israel hevder at “alle vet” at PA-president Mahmoud Abbas ikke er interessert i fred. Også president Barack Obama forstår det, sier han.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)

– USAs president Barack Obama forstår i dag at PA-president Mahmoud Abbas egentlig ikke er interessert i å oppnå en avtale med Israel, hevder en diplomatisk kilde i regjeringen til Israel Hayom.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal stå klar til å komme med store innrømmelser for å oppnå fred, sier vedkommende, men “alle vet” at Abbas ikke ønsker dette.

Forholdet mellom Netanyahu og Obama skal ha blitt mye bedre etter at sistnevnte var på statsbesøk i Israel i mars. Han “åpnet et nytt kapittel og i løpet av hans tur til Israel beviste han at han er en venn,” legger kilden til.

– Netanyahu ønsker å oppnå en sann fredsavtale, men alle vet at det ikke finnes noen [freds]partner for øyeblikket […] Abbas så at etter [den israelske] tilbaketrekningen [fra Gaza-stripen i 2005], på tross av styrkeforholdet han hadde med 35.000 krigere mot 4.000 til Hamas, så ble han jaget. På bakgrunn av det som skjer i de arabiske landene i Midtøsten, ønsker han ikke at det samme skal skje i Judea og Samaria, forklarer kilden.

Med andre ord mener den israelske kilden at trusselen fra islamistene i Hamas er så overhengende stor at Abbas av den grunn ikke vil gå med på en avtale som etterlate ham alene med islamistene.

Forrige artikkelNaim Araidi i MIFF Vestfold: Den aktuelle situasjonen i Israel
Neste artikkel– Vi har mye å lære av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no