– Obama forstår at Abbas ikke ønsker fred

En kilde på statsministerens kontor i Israel hevder at "alle vet" at PA-president Mahmoud Abbas ikke er interessert i fred. Også president Barack Obama forstår det, sier han.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)

– USAs president Barack Obama forstår i dag at PA-president Mahmoud Abbas egentlig ikke er interessert i å oppnå en avtale med Israel, hevder en diplomatisk kilde i regjeringen til Israel Hayom.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal stå klar til å komme med store innrømmelser for å oppnå fred, sier vedkommende, men «alle vet» at Abbas ikke ønsker dette.

Forholdet mellom Netanyahu og Obama skal ha blitt mye bedre etter at sistnevnte var på statsbesøk i Israel i mars. Han «åpnet et nytt kapittel og i løpet av hans tur til Israel beviste han at han er en venn,» legger kilden til.

– Netanyahu ønsker å oppnå en sann fredsavtale, men alle vet at det ikke finnes noen [freds]partner for øyeblikket […] Abbas så at etter [den israelske] tilbaketrekningen [fra Gaza-stripen i 2005], på tross av styrkeforholdet han hadde med 35.000 krigere mot 4.000 til Hamas, så ble han jaget. På bakgrunn av det som skjer i de arabiske landene i Midtøsten, ønsker han ikke at det samme skal skje i Judea og Samaria, forklarer kilden.

Med andre ord mener den israelske kilden at trusselen fra islamistene i Hamas er så overhengende stor at Abbas av den grunn ikke vil gå med på en avtale som etterlate ham alene med islamistene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise