– Stadig flere menneskerettighetsbrudd på Vestbredden og i Gaza

Selvstyremyndighetene på Vestbredden og Hamas-regimet på Gaza-stripen overgår hverandre i menneskerettighetsbrudd, viser ny palestinsk rapport.

Offentlige samlinger blir stadig vanskeligere å gjennomføre på Vestbredden og Gaza-stripen. Med mindre det er anti-israelske demonstrasjon, som denne fra 2006. (Illustrasjon: Michael Loadenthal, flickr.com)
Offentlige samlinger blir stadig vanskeligere å gjennomføre på Vestbredden og Gaza-stripen. Med mindre det er anti-israelske demonstrasjon, som denne fra 2006. (Illustrasjon: Michael Loadenthal, flickr.com)

Den uavhengige palestinske kommisjonen for menneskerettigheter publiserte tirsdag sin årlige rapport om menneskerettighetenes kår i de palestinske områdene. I følge deres anslag har antallet menneskerettighetsbrudd økt med 10 prosent siden 2012.

– De fleste klagene handler om tortur, mishandling, om forhindringer av offentlige samlinger og journalister som blir forhindret i å utføre sitt arbeid eller blir arrestert, forklarer direktør Ahmed Harb.

Minst sju personer mistenkt for å arbeide for Israel skal ha blitt drept uten lov og dom på Gaza-stripen, mens minst to palestinere døde i fengsel på Vestbredden det siste året, ifølge det nyhetsbåret Associated Press (AP) gjengir fra rapporten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise