– Vi inngår ikke kompromisser

Vi inngår ikke kompromisser, og vi skal returnere til Jaffa. Det var budskapet i propagandabudskapet på PA TV for to uker siden. De oppfordrer også seerne til å heise det palestinske flagget for å vise at israelske byer er i "Palestina".
Skjermdump fra PA TV. (Foto: palwatch, YouTube.com)
Skjermdump fra PA TV. (Foto: palwatch, YouTube.com)

For andre år på rad har PA TV, den offisielle kanalen under kontroll av PA-president Mahmoud Abbas, sendt et kort videoklipp hvor det blir slått fast at kompromiss er uaktuelt. Bilder av gamle bygninger og steder i det som i dag er Israel vises, sammen med en tekst som gjør det klart hva målet til de palestinske selvstyremyndighetene er.

La hele menneskeheten forstå at jeg ikke er en immigrant.
La alle religioner forstå at jeg ikke inngår våpenhviler.
La enhver person forstå at jeg ikke inngår kompromisser.
La hele menneskeheten forstå at vi er stolte av vår patriotisme.
La alle nasjoner forstå at vi er stolte av vårt håp.
La Palestina vite at jeg er svært forelsket i henne.
La Jaffa (israelsk by) vite at jeg vil returnere til henne.

Et slikt budskap er ikke til å misforstå for en palestiner som ser på det: Hele landet er vårt og vi skal ha det tilbake! Ingen fredsprosess eller andre forsøk på å få til en ikke-voldelig tostatsløsning skal lykkes. Den eneste fredsprosessen som godtas, er for en palestinsk overtakelse av Israel, i tillegg til Vestbredden og Gaza.

Videoen ble sist sendt på fjernsyn 10. mai 2013, rapporterer Palestinian Media Watch (PMW). Her er tv-innslaget med den arabiske teksten oversatt til engelsk:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NyMfscSzmbk[/youtube]

Budskapet ble sendt i forkant av det palestinerne kaller «Nakba», eller «den store katastrofen». 14.-15. mai var det 65 år siden Israel ble opprettet etter vestlig kalender. 15. mai sendte PA TV en film hvor de oppfordret seerne til å heise det palestinske flagget ved inngangen til alle landsbyer og byer i Palestina. De oppfordret særlig til at dette skulle gjøres i «Jaffa, Nasaret, Haifa, Akko, Lod og Ramle». Alle disse er israelske byer, men PA TV oppfordret til flaggheising her for å minne om at «dette er landet Palestina».

Vi vil heise flagget på lampestolpene, på takene, på bytorgene og på trafikkstolpene. Viktigst er det at de blir heiset ved inngangen til byene, så alle kan forstå at dette er landet Palestina».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vLip-do0aFA[/youtube]

Flere ganger på Nakba-dagen sendte PA TV programmer som viste kart over «Palestina», der Israel er utslettet. En av videoene fokuserer på enheten mellom alle muslimske og arabiske land, inkludert det «Palestina» som etter deres definisjon er alt mellom Jordan-elven og Middelhavet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TvIYqz8W7e4[/youtube]

PA TV er de palestinske myndighetenes offentlige fjernsynskanal og er direkte under kontroll av PA-president Mahmoud Abbas.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise