Livni og Abbas møtte Kerry i Jordan

USAs utenriksminister John Kerry (bildet) holdt separate samtaler med PA-president Mahmoud Abbas og Israels diplomatiminister Tzipi Livni i Jordan mandag.
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Etter at helgens møter i World Economic Forum i Jordan var over, holdt USAs utenriksminister John Kerry mandag hemmelige separate møter med både israelske og palestinske representanter. Det melder Ha’aretz.

Fra Israel møtte han diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus diplomatiske rådgiver Yitzhak Molcho. En kilde forteller til den israelske avisen at møtet varte i flere timer, med fokus på å redusere avstanden mellom Ramallah og Jerusalem, for å få på plass direkte forhandlinger.

Siden torsdag møtte Kerry også palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat tre ganger. Under møtet mandag var det den amerikanske utenriksministeren, PA-president Mahmoud Abbas og hans forhandlingsteam som var tilstede. En palestinsk kilde forklarer at PA er svært skeptiske til det amerikanske initiativet. Abbas klaget blant annet over at Kerry, ifølge dem selv, kun fokuserer på en «økonomisk fred». Han hevdet at palestinerne ikke får presentert noen forhandlingsformel som de kan si seg fornøyd med.

– Våre beregninger er at på tross av alle tiltakene, har den israelske regjeringen ikke kommet med noen seriøse forslag til Kerry, som kunne tjent som basis for forhandlingene, sier kilden.

Også søndag møttes Abbas og Kerry for å drøfte fredsprosessen. Sistnevnte lovet 23,5 milliarder kroner i nye bistandsmidler fra USA.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise