Livni og Abbas møtte Kerry i Jordan

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Etter at helgens møter i World Economic Forum i Jordan var over, holdt USAs utenriksminister John Kerry mandag hemmelige separate møter med både israelske og palestinske representanter. Det melder Ha’aretz.

Fra Israel møtte han diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus diplomatiske rådgiver Yitzhak Molcho. En kilde forteller til den israelske avisen at møtet varte i flere timer, med fokus på å redusere avstanden mellom Ramallah og Jerusalem, for å få på plass direkte forhandlinger.

Siden torsdag møtte Kerry også palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat tre ganger. Under møtet mandag var det den amerikanske utenriksministeren, PA-president Mahmoud Abbas og hans forhandlingsteam som var tilstede. En palestinsk kilde forklarer at PA er svært skeptiske til det amerikanske initiativet. Abbas klaget blant annet over at Kerry, ifølge dem selv, kun fokuserer på en “økonomisk fred”. Han hevdet at palestinerne ikke får presentert noen forhandlingsformel som de kan si seg fornøyd med.

– Våre beregninger er at på tross av alle tiltakene, har den israelske regjeringen ikke kommet med noen seriøse forslag til Kerry, som kunne tjent som basis for forhandlingene, sier kilden.

Også søndag møttes Abbas og Kerry for å drøfte fredsprosessen. Sistnevnte lovet 23,5 milliarder kroner i nye bistandsmidler fra USA.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag