– Vi skammer oss ikke over soldatkidnapping

– Kidnapping av israelske soldater er i hjertet til den palestinske kulturen, sier Abu Ubaida, talsmann for Hamas-styrkene.

Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)
Gilad Shalit ble tatt imot av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz etter hjemkomst til Israel. (Foto: IDF)

PA-president Mahmoud Abbas krever at Israel løslater sikkerhetsfanger, og hevder det finnes en avtale om å løslate alle fanger som ble arrestert før 1993. “Det er ikke snakk om mer enn 100 fanger,” sa Abbas i Amman denne uken.

Israel avviser å løslate de dømte terroristene uten å få noe igjen.

– Ønsker dere at vi skal kidnappe flere Shaliter [israelske soldat kidnappet av Hamas i 2006]? spurte Abbas under sin tale under World Economic Forum. Men han la til: “Dette er ikke en del av vår kultur,” ifølge Ha’aretz.

 

I “hjertet” av kulturen
Uttalelsen til PA-presidenten ble raskt korrigert fra Gaza-stripen. Times of Israel rapporterer at en talsmann for deres militærbrigade, Abu Ubaida, kritiserer PA-presidenten for å undergrave noe som er en “kilde til stolthet” i palestinsk kultur.

– Operasjonene for å kidnappe fiendens soldater og bytte dem mot våre heroiske fanger, er i hjertet av vårt folks kultur. Det er en kilde til stolthet for dem og deres motstandskamp, skrev Ubaida på sin Facebook-side.

Den arabiske avisen Al-Quds Al-Arabi har også valgt å kritisere denne delen av talen til Abbas på lederplass.

– President Abbas glemmer at denne kidnappingen [av Gilad Shalit] sørget for at flere enn 1.000 palestinske fanger ble frigjort, hvor mange av dem tilhører Fatah, skriver avisen.

Forrige artikkelIsrael ønsker å bedre forholdet til Menneskerettighetsrådet
Neste artikkel– Vi utdanner ikke til til hat eller diskriminering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no