PAs nye statsminister tatt i ed

PA-president Magmoud Abbas (bildet) tok den nye palestinske regjeringen i ed torsdag. Rami Hamdallah er ny statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

Vestlige diplomater er oppgitt etter at en av deres palestinske “favorittpolitikere”, avtroppede statsminister Salam Fayyad, gikk av som følge av en lengre tids personlig konflikt med president Mahmoud Abbas. Fayyad har aldri vært medlem av Fatah og skal ha vært et irritasjonsmoment innad i regjeringspartiet på Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble Fayyads etterkommer, Rami Hamdallah, tatt i ed av Abbas sammen med resten av regjeringen han nå skal lede. Han har tette bånd til Fatah og vil trolig være mer lojal overfor presidenten enn forgjengeren. Uten noen form for politisk bakgrunn får imidlertid Hamdallah store sko å fylle.

– Denne regjeringen var egentlig ment å være en enhetsregjering, på vei mot forsoning [med Hamas]. Det som skjedde var at vi ikke lyktes med å bli enige om valg. Det har vært noen positive tegn fra våre brødre i Hamas på at de kan gå med på valg, sa Abbas under seremonien. Et slikt valg har det vært snakk om fra tid til annen i flere år. Inntil videre sitter Abbas mange år på overtid som president.

Forrige artikkelRaidet på Entebbe på DVD med norsk tekst
Neste artikkel“… og det ble lys!”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no