Home Diplomati og forhandlinger Abbas avviste fangefrigjøring mot forhandlinger

Abbas avviste fangefrigjøring mot forhandlinger

Israel tilbød Mahmoud Abbas å sette fri 50 palestinske fanger for å få palestinerne til forhandlingsbordet. PA-presidenten avviste forslaget.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: WEF, flickr.com)
Selvstyremyndighetene har stengt flere medier som er kritiske til president Mahmoud Abbas. (Foto: WEF, flickr.com)

Statsminister Benjamin Netanyahu overleverte i fjor et forslag til Mahmoud Abbas om å frigjøre 50 palestinske fanger som ble fengslet før Oslo-avtalene. Til gjengjeld skulle palestinerne sett seg ned i forhandlinger med Israel.

Abbas valgte å avvise det israelske forslaget. En kilde i de palestinske myndighetene avslører at presidenten kun ville akseptere de 50 fangene i bytte mot ett eneste møte med Netanyahu, der Abbas selv skulle legge fram de palestinske forhåndskravene.

PA-kilden til Times of Israel sier fangefrigjøring kan vise seg å være nok til å få palestinerne tilbake til forhandlingsbordet, så lenge tilbudet er bra nok til å kunne la palestinerne droppe kravet om full byggestans i bosetningene uten å miste ansikt. Han sa at palestinerne kanskje ville gå med på fredsforhandlinger dersom Jerusalem satte fri alle de 107 fangene som har vært fengslet siden før Oslo-avtalene ble undertegnet. Dette er fanger som sitter dømt for alvorlige sikkerhetsbrudd, som drap og medvirkning til dødelige terrorangrep.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart