PA hyller terrorister dømt for drap på over hundre barn, kvinner og menn

Palestinske selvstyremyndigheters tv-kanal (PA TV) fortsetter å hylle palestinske terrorister som er dømt for drap på israelske sivile. Se tre eksempler bare fra sist måned.
Skjermdump fra PA TV 9. mai. Abdullah Barghouti er dømt for drap på 66 israelere.
Skjermdump fra PA TV 9. mai. Abdullah Barghouti er dømt for drap på 66 israelere.

Abdullah Barghouti er dømt av israelsk domstol for å ha forberedt eksplosiver til terrorangrep hvor 66 israelere ble drept. Terrorangrepene var rettet mot en pizzarestaurant, en kafé og en handlegate. 28. mai rapporterte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida at PAs minister for fangesaker, Issa Karake, og PA-guvernøren i Ramallah-distriktet, Laila Ghannam, hadde besøkt Barghoutis familie.

9. mai erklærte en programleder i PA TV at Barghouti er «en helt». «Vi synes alle [at han er en helt]. Om Allah vil håper vi han snart blir fri.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lYnysyYqt9E[/youtube]

Barghouti får over ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter. PA hevder de bruker sine egne penger til utbetalinger til dømte terrorister, men i praksis er belønningssystemet indirekte smurt av norske skattepenger.

En uke tidligere besøkte PA TV konen til Ibrahim Hamed, dømt for planlegging av angrep mot Hebrew University (9 drept), to kafeer (til sammen 19 drept) og Zion Square i Jerusalem (11 drept).

Også her uttrykker programlederen ønske om at Hamed snart må bli fri. «Frihet for alle de tøffe og heltemodige fangene.» Datteren får lovprise sin far som «en kilde til styrke, ære og stolthet».

Se innslaget fra PA TV 2. mai.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jdH0hFUUp4w[/youtube]

23. mai kom nok et eksempel på hyllest av terrorister. PA TV besøker familien til Abbas Al-Sayid, som er dømt for planlegging av to selvmordsterrorangrep. 30 israelere ble drept i angrepet på påskemåltidet i 2002, 5 ble drept og 100 skadet i angrepet i 2001.

«Han gjorde ingenting galt,» sier Al-Sayids søster. «Han er en mann i enhver betydning av ordet. Ideell. Modig. Det er nok at han er veldig kjærlig og veldig, veldig, veldig barmhjertig,» får konen fortelle til PA TVs seere. Sønnen forteller hvor stolt han er av faren.

Se innslaget fra PA TV 23. mai.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K_oBZyXfcPo[/youtube]

Eksemplene er samlet inn og tekstet på engelsk av Palestinian Media Watch.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise