Abbas på jakt etter ny statsminister

Etter å ha akseptert avgangen til statsminister Rami Hamdallah, har PA-president Mahmoud Abbas innledet arbeidet med å finne en nikkedukke.

PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Mahmoud Abbas’ talsmann Nabil Abu Rudeina har opplyst til Ha’aretz at PA-presidenten har akseptert søknaden fra Rami Hamdallah om å få gå av som statsminister. Nå opplyser kilder til avisen at arbeidet med å finne en erstatter er i full gang.

Abbas skal søndag ha holdt de første møtene for å finne en ny kandidat søndag, som ønsker å underordne seg presidentkontoret. Hamdallah søkte om å få gå av st uke, fordi han opplevde at PA-presidenten aktivt kneblet makten hans. De to visestatsministrene til Hamdallah skal ha utført en rekke ordrer fra Abbas, uten at han selv var informert.

Blant favorittene til å overta stafettpinnen, finner vi blant annet Abbas’ kontaktperson overfor Israel og USA, økonom Mohammed Shtayyeh. En annen mulighet er at Abbas selv tar rollen som president og statsminister.

Forrige artikkelJon Stewart hos “Jon Stewart”
Neste artikkelPrins Charles advarte mot økende antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no