Abbas på jakt etter ny statsminister

Etter å ha akseptert avgangen til statsminister Rami Hamdallah, har PA-president Mahmoud Abbas innledet arbeidet med å finne en nikkedukke.
PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mahmoud Abbas’ talsmann Nabil Abu Rudeina har opplyst til Ha’aretz at PA-presidenten har akseptert søknaden fra Rami Hamdallah om å få gå av som statsminister. Nå opplyser kilder til avisen at arbeidet med å finne en erstatter er i full gang.

Abbas skal søndag ha holdt de første møtene for å finne en ny kandidat søndag, som ønsker å underordne seg presidentkontoret. Hamdallah søkte om å få gå av st uke, fordi han opplevde at PA-presidenten aktivt kneblet makten hans. De to visestatsministrene til Hamdallah skal ha utført en rekke ordrer fra Abbas, uten at han selv var informert.

Blant favorittene til å overta stafettpinnen, finner vi blant annet Abbas’ kontaktperson overfor Israel og USA, økonom Mohammed Shtayyeh. En annen mulighet er at Abbas selv tar rollen som president og statsminister.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise