Abbas på jakt etter ny statsminister

PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
PA-president Mahmoud Abbas under en konferanse i World Economic Forum, våren 2013. (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mahmoud Abbas’ talsmann Nabil Abu Rudeina har opplyst til Ha’aretz at PA-presidenten har akseptert søknaden fra Rami Hamdallah om å få gå av som statsminister. Nå opplyser kilder til avisen at arbeidet med å finne en erstatter er i full gang.

Abbas skal søndag ha holdt de første møtene for å finne en ny kandidat søndag, som ønsker å underordne seg presidentkontoret. Hamdallah søkte om å få gå av st uke, fordi han opplevde at PA-presidenten aktivt kneblet makten hans. De to visestatsministrene til Hamdallah skal ha utført en rekke ordrer fra Abbas, uten at han selv var informert.

Blant favorittene til å overta stafettpinnen, finner vi blant annet Abbas’ kontaktperson overfor Israel og USA, økonom Mohammed Shtayyeh. En annen mulighet er at Abbas selv tar rollen som president og statsminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag