Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel har gått med på begrenset byggestans

De store bosetningsblokkene på Vestbredden, som Ma'ale Adumim på bildet, vil ikke bli gjenstand for en israelsk byggestans under eventuelle fredsforhandlinger. (Foto: Sue Schoenfeld, flickr.com)
Trump-administrasjonen har for første gang kommentert den økte byggeaktiviteten på Vestbredden. Her er bosetningen Ma'ale Adumim fotografert. (Foto: Sue Schoenfeld, flickr.com)
Israel har gått med på en begrenset byggestans, mens PA angivelig skal ha lempet på sine krav, for å få på plass direkte forhandlinger.

USAs utenriksminister John Kerry opplevde ikke noe gjennombrudd mens han forhandlet med PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Amman denne uken. Men han fikk gjennomslag for nok innrømmelser på begge sier, til at direkte forhandlinger ser ut til å bli en realitet.

Netanyahu skal ifølge den israelske avisen Ma’ariv ha gått med på en byggestans på deler av Vestbredden, samt å frigjøre 60 palestinske fanger. Abbas har krevd rundt dobbelt så mange fanger frigjort, mens PA også har krevd full byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Selv om palestinerne ikke har gått med på å senke kravet om frigjøring av fanger, så skal Abbas ha gitt signaler til Kerry om at de kan gå med på en mindre byggestans.

Områdene hvor den israelske byggestansen vil finne sted, er i alle bosetningene utenom de store blokkene på Vestbredden. Byggeaktiviteten i Øst-Jerusalem vil også bremses kraftig.

Søndag kunne Kerry fortelle på en pressekonferanse at han hadde «betydelig begrenset» avstanden mellom Israel og PA. Et tegn på at direkte forhandlinger mellom Abbas og Netanyahun kan være nærmere enn mange tidligere har antatt. Men mange israelere har likevel liten tro på at forhandlingene vil føre til noe som helst.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart