Netanyahu ringte Abbas

Statsminister Benjamin Netanyahu ringte PA-president Mahmoud Abbas søndag, for å ønske ham god Ramadan og få i gang fredsprosessen igjen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

Det er statsministerens kontor som har publisert en pressemelding, der Benjamin Netanyahu forklarer hva samtalen med Mahmoud Abbas gikk ut på. Fredsprosessen som USA forsøker å få på fote igjen, var et viktig tema under samtalen, skriver Times of Israel.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)

– Jeg ringte for å sende deg mine velsignelser under Ramadan. Jeg håper også at vi vil få muligheten til å samtale i framtiden, ikke bare på helligdager, så vi kan starte forhandlingene. Det er viktig […] Jeg håper at innsatsen til USAs utenriksminister John Kerry vil bære frukt, skal han ha sagt.

Under et intervju med CBS søndag, gjentok Netanyahu at han ikke vil akseptere et Iran med atomvåpen og at han heller ikke akseptere at Hizbollah får tak i det han definerte som “farlige våpen”.

– Jeg vil ikke vente til det er for sent, sa han om utviklingen i Iran.

Forrige artikkelMed rett til å vende tilbake – til Portugal
Neste artikkelIsrael-aksjon avslørt av Hvite hus-kilder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no