– Alle avtaler med Israel er hudnaer

En fredsavtale med Israel vil ikke være annet enn en midlertidig fredsavtale, etter eksempel fra profeten Muhammed. Det sier PAs religionsminister Mahmoud Al-Habbash.
PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) var til stede under fredagsprekenen. (Foto: Skjermdump fra palwatch, YouTube.com)
PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) var til stede under fredagsprekenen. (Foto: Skjermdump fra palwatch, YouTube.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Når PA signerer avtaler med Israel, ved de hvordan de skal gå på “den rette sti”. Den sti “som leder til resultater, akkurat som profeten Mohammed gjorde i Hudaybiyyah-avtalen.”

Det hevdet PAs religionsminister Mahmoud Al-Habbash i sin fredagspreken sist uke, med PA-president Mahmoud Abbas til stede. Huddaybiyyah-avtalen regnes som den første “hudna”, et begrep for midlertidig fredsavtale som tas i bruk i islam etter eksempel fra denne hendelsen. Muhammed inngikk en tiårig fredsavtale med Mekka i 628 e.Kr., men rustet opp og brøt avtalen etter to år, da han var sterk nok til å innta byen.

– Dette er eksemplet og dette er modellen, hevdet ministeren under prekenen.

Ifølge Al-Habbash vil altså alle avtaler som PA noensinne har inngått, eller kommer til å inngå med Israel, være “hudnaer”. Avtaler som er til for å brytes, når bare palestinerne har rustet seg nok opp til å kunne ødelegge fienden.

Se utdrag av talen, som Palestinian Media Watch har tekstet til engelsk:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q86jQX6GJKA[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise