– Det vanskeligste arbeidet ligger framfor oss

USAs president Barack Obama lovpriser Israel og PA for å ha kommet fram til en avtale om nye forhandlinger.
USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)
USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)

– Det vanskeligste arbeidet med forhandlingene ligger framfor oss. Jeg er full av håp på at både israelerne og palestinerne vil gå inn i disse samtalene i god tro og med fokus på å holde ut, sa USAs president Barack Obama i en pressemelding mandag.

Beslutningen fra den israelske regjeringen dagen i forvegen om å frigjøre 104 palestinske og israelsk-arabiske fanger dømt for vold i tiden før 1993, som var en del av forhåndskravet til palestinerne, har banet vei for nye samtaler mellom partene fra og med tirsdag. Israels diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus utsending Yitzhak Molcho, skal møte en palestinsk delegasjon i Washington.

– Dette er et lovende steg framover, selv om tøffe valg og et hardt arbeid fortsatt venter. USA står klare med sin støtte til begge parter gjennom hele forhandlingene, med det mål for øyet å skape to stater, som lever side om side i fred og sikkerhet, fortsatte Obama i sin pressemelding.

Mandag offentliggjorde også den amerikanske utenriksministeren John Kerry, at Martin Indyk vil bli USAs nye Midtøsten-utsending. Han har tidligere vært landets ambassadør i Tel Aviv i to ulike perioder og leder i dag en tankesmie i Washington om utenrikspolitikk, opplyser Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise