– Det vanskeligste arbeidet ligger framfor oss

USAs president Barack Obama lovpriser Israel og PA for å ha kommet fram til en avtale om nye forhandlinger.

USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)
USAs president Barack Obama håper fredsforhandlingene mellom Israel og PA vil føre til to stater. (Foto: Glenn Fawcett, USAs forsvarsdepartement)

– Det vanskeligste arbeidet med forhandlingene ligger framfor oss. Jeg er full av håp på at både israelerne og palestinerne vil gå inn i disse samtalene i god tro og med fokus på å holde ut, sa USAs president Barack Obama i en pressemelding mandag.

Beslutningen fra den israelske regjeringen dagen i forvegen om å frigjøre 104 palestinske og israelsk-arabiske fanger dømt for vold i tiden før 1993, som var en del av forhåndskravet til palestinerne, har banet vei for nye samtaler mellom partene fra og med tirsdag. Israels diplomatiminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus utsending Yitzhak Molcho, skal møte en palestinsk delegasjon i Washington.

– Dette er et lovende steg framover, selv om tøffe valg og et hardt arbeid fortsatt venter. USA står klare med sin støtte til begge parter gjennom hele forhandlingene, med det mål for øyet å skape to stater, som lever side om side i fred og sikkerhet, fortsatte Obama i sin pressemelding.

Mandag offentliggjorde også den amerikanske utenriksministeren John Kerry, at Martin Indyk vil bli USAs nye Midtøsten-utsending. Han har tidligere vært landets ambassadør i Tel Aviv i to ulike perioder og leder i dag en tankesmie i Washington om utenrikspolitikk, opplyser Jerusalem Post.

Forrige artikkelPressens reaksjoner på forhandlingene
Neste artikkelNye fredsforhandlinger etter vedtak om fangefrigjøring
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no