Obama møtte forhandlingsteamene

Det hvite hus i Washington (Foto: Trevor McGoldrick, flickr.com)
Det hvite hus i Washington (Foto: Trevor McGoldrick, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Klokken 08:00 lokal tid (14:00 norsk tid) startet forhandlingene for alvor mellom Israel og PA i Washington tirsdag. USAs spesialutsending til Midtøsten, Martin Indyk, har møtt de to forhandlingsteamene ved utenriksdepartementet i den amerikanske hovedstaden.

Rett etter dette møtet, reiste Israels justisminister Tzipi Livni og PA-sjefsforhandler Saeb Erekat med sitt følge til Det hvite hus. Der møtte de USA-president Barack Obama, som tidligere har latt sin utenriksminister styre prosessen uten å involvere seg så tett. Siden beveget partene seg videre til nettopp John Kerry sitt kontor, tilbake i utenriksdepartementet.

Ved midnatt norsk tid i kveld, vil Kerry, Livni og Erekat holde en felles pressekonferanse, for å oppsummere dagens samtaler og diskusjoner, opplyser Ha’aretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forhandlingene i Washington representerer de første kjente forhandlingene mellom partene siden høsten 2010, da det kun var forhandlinger i en kort periode.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag