Forhandlinger fortsetter i Jerusalem

I dag fortsetter runde nummer to av de direkte forhandlingene mellom Israel og PA. Denne gang er det Jerusalem som er vertsted.

Jerusalem om natten (Illustrasjon: Francois BESSONNET, flickr.com)
Jerusalem om natten (Illustrasjon: Francois BESSONNET, flickr.com)

Som i første forhandlingsrunde i Washington, har partene så og si lagt fullstendig lokk på samtalene for mediene. Men denne gangen er samtalene lagt til Jerusalem. Byen som for øyeblikket er Israels hovedstad, men som PA ønsker å dele og gjøre Øst-Jerusalem til sin.

Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Wikipedia)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon (Foto: Wikipedia)

Forsvarsminister Moshe Ya’alon uttrykte sin skepsis til forhandlingene i samtaler med Jerusalem Post, da han besøkte Nord-Israel denne uken.

– Vi har satt som mål å forhandle i ni måneder, mens vi prøver å oppnå noe med palestinerne. Vi har forsøkt [å få fred] i 20 år siden Oslo og i over 120 år med konflikt. Skepsisen i kommentarene mine er åpenbare, men vi har bestemt oss for å gi det en sjanse.

Hvilke tema som skal drøftes ved denne korsveien er det heller ikke lekket noen informasjon om, verken fra Jerusalem eller Ramallah.

Forrige artikkelMinst 15 drept i Kairo
Neste artikkel– Palestinske fanger er helter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no