– Netanyahu fortalte at byggingen ville komme

PA-president Mahmoud Abbas og USAs utenriksminister John Kerry skal ha vært fullt klar over at Israel kom til å offentliggjøre bygging i bosetningene, forklarer sistnevnte.
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Ryan Rowley, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Ryan Rowley, flickr.com)

– Statsminister [Benjamin] Netanyahu var helt ærlig med meg og president [Mahmoud] Abbas, om at han ville offentliggjøre noen nye byggeprosjekter som ville finne sted i områder som ikke påvirker fredskartet, som ikke påvirker kapasiteten i fredsforhandlingene, forklarte USAs utenriksminister John Kerry tirsdag.

De siste dagene har Israel offentliggjort at de godkjenner en videre planleggingsprosess for rundt 3.100 boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, opplyser Jerusalem Post. Men boligene som skal bygges i bosetningene, er i all hovedsak inne i de store bosetningsblokkene.

– Det er en virkelighet i det israelske dagliglivet som også må tas med i beregningen her, mens vi beveger oss framover. President Abbas forstod dette, da vi gikk inn i disse forhandlingene, forsikrer Kerry.

Netanyahu skal også ha lovet å ikke “forstyrre det som måtte være av potensiale for at freden kan bevege seg nærmere”.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise