– Netanyahu fortalte at byggingen ville komme

PA-president Mahmoud Abbas og USAs utenriksminister John Kerry skal ha vært fullt klar over at Israel kom til å offentliggjøre bygging i bosetningene, forklarer sistnevnte.

USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Ryan Rowley, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: Ryan Rowley, flickr.com)

– Statsminister [Benjamin] Netanyahu var helt ærlig med meg og president [Mahmoud] Abbas, om at han ville offentliggjøre noen nye byggeprosjekter som ville finne sted i områder som ikke påvirker fredskartet, som ikke påvirker kapasiteten i fredsforhandlingene, forklarte USAs utenriksminister John Kerry tirsdag.

De siste dagene har Israel offentliggjort at de godkjenner en videre planleggingsprosess for rundt 3.100 boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, opplyser Jerusalem Post. Men boligene som skal bygges i bosetningene, er i all hovedsak inne i de store bosetningsblokkene.

– Det er en virkelighet i det israelske dagliglivet som også må tas med i beregningen her, mens vi beveger oss framover. President Abbas forstod dette, da vi gikk inn i disse forhandlingene, forsikrer Kerry.

Netanyahu skal også ha lovet å ikke “forstyrre det som måtte være av potensiale for at freden kan bevege seg nærmere”.

Forrige artikkel– Palestinske fanger er helter
Neste artikkelHizbollah bak eksplosjon ved Libanon-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no