PA truer med å klage Israels byggeplaner inn for FN

Hanan Ashwari sier palestinske myndigheter kan komme til å klage Israels byggeplaner i bosetningene inn for FN.
Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israels regjering har de siste ukene offentliggjort nye byggeplaner av godt og vel tusen boliger øst for “den grønne linje”, de aller fleste av dem er planlagt å bygges i bosetningsblokkene. USAs utenriksminister John Kerry har forsikret verden at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden har vært klar over at disse godkjennelsene ville komme, fordi statsminister Benjamin Netanyahu har vært åpen om dette med dem begge.

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat begynte likevel i går å legge grunnlaget for at palestinerne kan forlate forhandlingene, men likevel beholde ansikt. Han hevdet at Kerry hadde gitt PA garantier om at det ikke ville bli godkjenninger av boliger i bosetninger på Vestbredden under forhandlingene.

Onsdag kveld fortsatte de palestinske myndighetene i samme spor. Hanan Ashrawi truer med å bruke FN igjen mot Israel. Det er en form for “diplomatisk krigføring” de har lovet å legge død, så lenge forhandlingene pågår.

– Vi sier veldig klart at dersom ikke Israel stanser, da blir vi nødt til å gjøre noe, forklarer hun.

Ashrawi understreker at hun kommuniserer PAs offisielle synspunkt. Spørsmålet er, skriver Karin Laub i Times of Israel, om Abbas våger å gjennomføre slike tiltak, av frykt for å bli offer for Washingtons vrede.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise