PA truer med å klage Israels byggeplaner inn for FN

Hanan Ashwari sier palestinske myndigheter kan komme til å klage Israels byggeplaner i bosetningene inn for FN.

Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)
Veteranpolitiker i PA, Hanan Ashwari (Foto: Wikimedia Commons)

Israels regjering har de siste ukene offentliggjort nye byggeplaner av godt og vel tusen boliger øst for “den grønne linje”, de aller fleste av dem er planlagt å bygges i bosetningsblokkene. USAs utenriksminister John Kerry har forsikret verden at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden har vært klar over at disse godkjennelsene ville komme, fordi statsminister Benjamin Netanyahu har vært åpen om dette med dem begge.

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat begynte likevel i går å legge grunnlaget for at palestinerne kan forlate forhandlingene, men likevel beholde ansikt. Han hevdet at Kerry hadde gitt PA garantier om at det ikke ville bli godkjenninger av boliger i bosetninger på Vestbredden under forhandlingene.

Onsdag kveld fortsatte de palestinske myndighetene i samme spor. Hanan Ashrawi truer med å bruke FN igjen mot Israel. Det er en form for “diplomatisk krigføring” de har lovet å legge død, så lenge forhandlingene pågår.

– Vi sier veldig klart at dersom ikke Israel stanser, da blir vi nødt til å gjøre noe, forklarer hun.

Ashrawi understreker at hun kommuniserer PAs offisielle synspunkt. Spørsmålet er, skriver Karin Laub i Times of Israel, om Abbas våger å gjennomføre slike tiltak, av frykt for å bli offer for Washingtons vrede.

Forrige artikkelIsrael “skuffet” over Ban Ki-moons helomvending
Neste artikkel– Erdogan er Goebbels sin etterfølger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no