Sjette forhandlingsrunde i dag

PAs og Israels forhandlingsteam møter hverandre for sjette gang i dag, på tross av at palestinerne har truet med å trekke seg.

Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)

PA avlyste sist forhandlingsrunde i Jerusalem, etter at Israel annonserte at de hadde godkjent videre planlegging av tre tusen boliger i bosetningsblokkene. Representanter truet også med å klage vedtaket inn for FN og trekke seg fra forhandlingene.

Men USAs utenriksminister John Kerry forklarte at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden var klar over at byggeplanleggingen ville bli godkjent, selv før en avtale om videre forhandlinger var på plass.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)

På tross av PAs trusler er det ventet at forhandlingene fortsetter i dag, ledet av henholdsvis Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat, rapporterer Jerusalem Post. Søndag sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Jen Psaki, at partene har gått inn i samtalene med det største alvor.

– Forhandlingene har vært seriøse. USAs spesialutsending Martin Indyk og hans team har blitt informert om alt som foregår i forhandlingene og også deltatt i en av forhandlingsseksjonene. Som vi har sagt før, ønsker vi ikke å gå ut i detaljer om disse møtene.

Den siste runden i fredsprosessen har vært omgitt av den største taushet fra alle involverte parter. Den israelske journalisten Raphael Ahren mener det skyldes at partene kan være langt ærligere med hverandre, uten å frykte protester underveis.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise