Sjette forhandlingsrunde i dag

PAs og Israels forhandlingsteam møter hverandre for sjette gang i dag, på tross av at palestinerne har truet med å trekke seg.
Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Diplomati- og justisminister Tzipi Livni skal trolig delta i nye forhandlingsmøter tirsdag 3. september. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)

PA avlyste sist forhandlingsrunde i Jerusalem, etter at Israel annonserte at de hadde godkjent videre planlegging av tre tusen boliger i bosetningsblokkene. Representanter truet også med å klage vedtaket inn for FN og trekke seg fra forhandlingene.

Men USAs utenriksminister John Kerry forklarte at PA-president Mahmoud Abbas hele tiden var klar over at byggeplanleggingen ville bli godkjent, selv før en avtale om videre forhandlinger var på plass.

PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat (Foto: Wikimedia Commons)

På tross av PAs trusler er det ventet at forhandlingene fortsetter i dag, ledet av henholdsvis Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat, rapporterer Jerusalem Post. Søndag sa det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Jen Psaki, at partene har gått inn i samtalene med det største alvor.

– Forhandlingene har vært seriøse. USAs spesialutsending Martin Indyk og hans team har blitt informert om alt som foregår i forhandlingene og også deltatt i en av forhandlingsseksjonene. Som vi har sagt før, ønsker vi ikke å gå ut i detaljer om disse møtene.

Den siste runden i fredsprosessen har vært omgitt av den største taushet fra alle involverte parter. Den israelske journalisten Raphael Ahren mener det skyldes at partene kan være langt ærligere med hverandre, uten å frykte protester underveis.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise