PA-kilde lekket forhandlingsinformasjon

En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)
En av de siste gangene PA-president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu møttes, var i Det hvite hus i Washington, september 2010. F.v. Abbas, Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair (bak Abbas), tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, Netanyahu og USAs president Barack Obama. (Foto: Wikipedia)

Israel ønsker å få til en midlertidig løsning med PA, for å etablere en palestinsk stat med midlertidige grenser. Det har den anonyme palestinske kilden hevdet til Associated Press.

Lekkasjen er den første som har kommet fra fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne, som ellers har vært lagt et solid lokk på. Men kilden påstår ifølge Times of Israel at Jerusalem ønsker foreløpig å beholde 40 prosent av Vestbredden, slik at de slipper å evakuere de største bosetningene og militærbasene. PA krever imidlertid hele Vestbredden etter våpenhvilelinjene i 1949, inkludert Øst-Jerusalem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Medlem av Fatahs sentralkomité Nabil Sha'ath (Foto: Wikimedia Commons)
Medlem av Fatahs sentralkomité Nabil Sha'ath (Foto: Wikimedia Commons)

 

Tvetydige PA-signaler
Påstandene fra kilden ble ikke bekreftet av medlemmet i Fatah’s sentralkomité, Nabil Sha’ath, da han ble intervjuet av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an, referert i Jerusalem Post.

– Det palestinske lederskapet vil ikke akseptere midlertidige grenser. Dette er en oppskrift på å danne nye bosetninger i tomme palestinske områder på Vestbredden, hevdet han.

– Israel har fortsatt ikke presentert noe [forslag] i de spørsmålene vi står overfor, men det er fortsatt for tidlig å diskutere resultatet av forhandlingene. Vi vil vente og se, sa Sah’ath.

Dagen etter den sjette forhandlingsrunden mellom Israels diplomatiminister Tzipi Livni og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat, uttrykte Mahmoud Abbas sin nærmeste medarbeider, Yasser Abed Rabbo, at partene ikke kommer noen vei.

– Disse forhandlingene er overflødige og vil ikke føre til noen resultater. Jeg forventer ingen framgang i det hele tatt, med mindre vi ser et stort og mektig amerikansk press, som vi ser i måten amerikanerne behandler Syria-saken, hevdet han.

PAs utenriksminister Riyad al-Malki (Foto: Wikimedia Commons)
PAs utenriksminister Riyad al-Malki (Foto: Wikimedia Commons)

 

Kerry møter Abbas
Neste uke vil PA-president Abbas og USAs utenriksminister Joh Kerry møtes i London, for å drøfte de pågående forhandlingene. Den palestinske utenriksministeren Riyad al-Malki forklarer at de har forsøkt å få på plass et møte med Kerry i lang tid. PA ønsker å uttrykke sin bekymring over mangelen på framgang i samtalene.

Søndag 8. september vil Kerry også drøfte fredsprosessen med representanter fra Den arabiske liga.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag