“Verdighetsgaranti” for terrorister

PAs avtroppede statsminister Rami Hamdallah (f.v.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EEAS, flickr.com)
PAs avtroppede statsminister Rami Hamdallah (f.v.) og EUs utenriksminister Catherine Ashton. (Foto: EEAS, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) ønsker å innføre noe tilsvarende en “verdighetsgaranti” for palestinske fanger som er sluppet ut av israelske fengsler. Fem tusen fanger som har sonet fem år eller mer i fengsel, vil være kvalifisert til å få støtte. Det store flertallet av dem har sonet dom for terrorvirksomhet.

Fengselsminister Abd Al-Nasser Farwaneh opplyser at garantien vil koste rundt 90 millioner kroner i 2013. Utgiftene kommer på toppen av belønningssystemet som allerede er på plass for fangene mens de sitter i fengsel, og pengene de får etter at de har blitt satt fri, forklarer Palestinian Media Watch (PMW).

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)

I en nyere artikkel om temaet, kommer det fram at PA-president Mahmoud Abbas må godkjenne planene, før de kan iverksettes. Statsminister Rami Hamdallah forklarer at han har vært i samtaler med Abbas, for å kunne starte prosessen med å fremme et lovforslag til nasjonalforsamlingen. På Gaza-stripen skal de første tidligere fangene allerede ha registrert sin søknad til å få “verdighetsgarantien”, ifølge palestinske medier.

– Regjeringen har aldri og vil aldri svikte de tapre fangene som har ofret år av sine liv for den palestinske saken og for våre nasjonale mål, sier Hamdallah.

De palestinske selvstyremyndighetene planlegger i tillegg å øke bidragene til terroristene som fortsatt sitter fengslet i Israel.

PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida melder at de langtidsdømte terroristene som Israel løslot tidligere i sommer vil motta minst 6.000 kroner i måneden.

– De blir sett på som hjemvendte soldater, skriver avisen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag