Et lite flertall av palestinerne støtter forhandlinger

50,3 prosent av palestinerne støtter nye forhandlinger med Israel, viser en fersk undersøkelse fra Palestinian Center for Public Opinion.

Israels president Shimon Peres (f.v.), USAs utenriksminister John Kerry og PA-president Mahmoud Abbas. (Illustrasjon: Benedikt von Loebell, World Economic Forum, flickr.com)
Israels president Shimon Peres (f.v.), USAs utenriksminister John Kerry og PA-president Mahmoud Abbas. (Illustrasjon: Benedikt von Loebell, World Economic Forum, flickr.com)

Mens 50,3 prosent av respondentene svarer at de støtter nye runder med forhandlinger, svarer 39,8 prosent at de er imot. 12,9 prosent ønsket ikke å svare, rapporterer Palestine News Network.

På spørsmål om de tror forhandlingene vil føre til fred mellom partene i løpet av de neste årene, svarer 40,4 prosent at “tror sterkt” eller “tror til en viss grad” at det vil skje. 56,4 prosent står på motsatt side.

Fangeutvekslingen Israel gikk med på for å få PA med til forhandlingsbordet er svært omstridt i Israel, mens svært populær blant palestinerne. 62,5 prosent svarer at fangefrigjøringer ville gjort dem enda mer positive til fredsprosessen, mens 26,6 prosent er uenige. Samtidig tror 40,5 prosent at fredsprosessen er viktigere for israelerne enn for palestinerne, mens 20,9 prosent mener det er palestinerne den er viktigst for. 19,5 prosent tror forhandlingene er like viktig for begge parter. 45,2 prosent tror den israelske regjeringen er “svært villige” eller “villige” til å fortsette fredsforhandlingene, mens 40,1 prosent mener Jerusalem er “uvillige” eller “svært uvillige” til å gjøre dette.

58,4 prosent svarer at de tror en tredje intifada vil bryte ut, dersom fredsprosessen bryter sammen nok en gang.

Forrige artikkel– Vurderer å droppe gjenvalg i 2014
Neste artikkelLibanon lover hard kamp om gassmilliarder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no