PA-fatwa godtar nettdating

Det øverste fatwarådet til palestinske selvstyremyndigheter har godkjent datingsider på nettet så sant shariaregler og “moralske standarder” følges av brukeren.

Illustrasjon: Alex, flickr.com
Illustrasjon: Alex, flickr.com

Et annet krav PA-rådet har lagt ned for brukerne, er at de kun kan bruke datingsider på nettet med den hensikt å finne seg en ektemake. Årsaken til helomvendingen, på tross av mange konservative muslimske lederes negative syn på nettdating, er ifølge en pressemelding at samtaletjenester, dating og sosiale medier “har blitt en livsnødvendighet”.

Men på tross av livsnødvendigheten, mener Fatwa-rådet at “påkrevde moralske standarder og Sharia-lover” må følges av brukerne.

– [Det] eksisterer et stadig større behov for å etablere en slik [moralsk akseptabel] kontakt gjennom internett, hvor grunnmålet er å gifte seg i henhold til legitime midler. Samtalene bør begrenses til å oppnå dette målet. De bør ikke gå inn på private temaer som kan vekke instinkter og lyster, siterer Jerusalem Post fra vedtaket.

En kvinne kan ifølge bestemmelsen ikke gi “overdrevet” informasjon om seg selv og samtalene må skje i samarbeid med deltakernes foreldre.

———————————————————————-

Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-
Bestill MIFFs nye bok Halvmåne og hakekors. Kun kr. 298,-
Forrige artikkelGår for en sluttavtale
Neste artikkelNederland vil ikke merke bosetningsprodukter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no