EU mangler kontroll på 15 milliarder bistandskroner til PA

Utkastet til en EU-rapport som avsløres av Sunday Times viser at enorme summer som palestinske selvstyremyndigheter har mottatt i bistand er ute av kontroll.

EUs utenriksminister Catherine Ashton (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas (Foto: European External Action Service, flickr.com)
EUs utenriksminister Catherine Ashton (f.v.) og PA-president Mahmoud Abbas (Foto: European External Action Service, flickr.com)

Sunday Times avslørte i går at EUs revisormyndighet har liten kontroll over 15 milliarder bistandskroner overført til palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen i perioden 2008-2012. Det er “betydelige mangler” i rapporteringen for dette beløpet, ifølge revisormyndigheten.

For å finne ut av hvor pengene ble av, sendte EU-revisorene ned en gruppe etterforskere. De beskriver “korrupsjon eller at penger ikke har blitt brukt til det de var tiltenkt”.

En palestinsk meningsmåling fra april 2012, viser at 71 prosent av det palestinske folk mener det foregår korrupsjon internt i PA. Transparency Internationals avdeling i de palestinske områdene hevdet i høst at de etterforsker 29 palestinske politikere for hvitvasking av penger og bedrageri.

Se Transparency Internationals dokumentar om palestinsk korrupsjon her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A98ggrXODmQ[/youtube]

Forrige artikkelSom vanlig forveksler NTB aksjon og reaksjon
Neste artikkelAmerikaner funnet død i egyptisk fengsel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no