– PAs hatpropaganda forhindrer fred med Israel

Palestinsk hatpropaganda – på alle nivåer – er det største hinderet for fred med Israel, skriver etterretningsminister Yuval Steinitz i en artikkel i New York Times.

Etterretnings- og samarbeidsminister Yuval Steinitz (f.h.) mener PAs hatpropaganda er det største hinderet i fredsforhandlingene. På bildet sitter han ved siden av statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Prime Minister of Israel, flickr.com)
Etterretnings- og samarbeidsminister Yuval Steinitz (f.h.) mener PAs hatpropaganda er det største hinderet i fredsforhandlingene. På bildet sitter han ved siden av statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Prime Minister of Israel, flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau, flickr.com)

Det palestinske lederskapet, palestinske medier, palestinske lærebøker og palestinsk kunst spyr ut antisemittisme og terrorglorifisering som på et rullebånd. Derfor har talen til PA-president Mahmoud Abbas til FNs generalforsamling forrige måned, der han sa at palestinerne “fortsetter å rekke hendene ut mot israelerne og sier: La oss arbeide sammen for å skape en rådende fredskultur”, høstet mye kritikk i Israel.

Etterretnings- og samarbeidsminister Yuval Steinitz bruker denne Abbas-uttalelsen som utgangspunkt for sin kommentarartikkel i New York Times tirsdag 15. oktober. Det er ikke israelerne som mangler en “fredskultur”, men palestinerne, minner han om.

– Rett etter FN-talen, brukte president Abbas tid på å feire den egyptiske poeten Hisham al-Gakh, som er forfatteren av et berømt dikt som proklamerer at “vår fiende er den zioinistiske djevelen med hale”. Den kvelden fikk herr al-Gakh muligheten til å gjengi sin “vakre” sang, mens han mottok en pris fra den palestinske kulturministeren.

Se video fra hendelsen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hkGxoXZcEOU[/youtube]

Et særlig grovt eksempel Steinitz trekker fram fra i sommer, var da to små søstre på PA TV gjengav et dikt der jøder blir beskrevet som “barbariske aper” og “elendige svin”. “Dette er bare noen få av alle tusen eksemplene på palestinsk hatpropaganda mot den jødiske stat og det jødiske folk”, forklarer Steinitz.

Se utdrag fra diktopplesningen her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NyRLyXCj3Lg[/youtube]

Likud-politikeren lar seg opprøre over hvordan Adolf Hitler hylles på PAs offisielle Facebook-sider, hvordan barn lærer å hate Israel allerede fra skolen av gjennom lærebøker og barne-tv.

– For to tiår siden var jeg en høytstående medlem av Israels fredsbevegelse Peace Now og en ubøyelig tilhenger av fredsprosessen. Siden den gang har jeg og mange andre israelere, blitt svært skeptiske til palestinernes virkelige hensikter. Det er ikke bare på grunn av terrorangrepene som har hatt sitt utspring i områder overgitt til palestinsk kontroll, men også fordi de stadige palestinske oppropene for Israels ødeleggelse. Jødisk historie har lært oss på den harde måten at du aldri må undervurdere hatets makt.

Ifølge Steinitz bruker PA alle sine kanaler, fjernsyn, radio, medier, internett, bøker, sommerleire, taler og liknende, til å spre fire ulike budskap.

  1. Den jødiske statens eksistens er ikke legitim, fordi det jødiske folk ikke har noen historisk tilknytning til landet.
  2. Jøder og zionister er fryktelige skapninger som ødelegger eller skader alle i deres nærhet.
  3. Palestinerne må fortsette å kjempe fram til Israel blir erstattet av en arabisk-palestinsk stat.
  4. Alle former for væpnet motstand er ærefulle og legitime, selv om det er former for vold som ikke alltid er hensiktsmessig.

– I stedet for å bli lært opp i en “fredskultur”, blir den neste generasjonen palestinere matet med en retorisk diett som inkluderer idolisering av terrorister, demonisering av jøder og en overbevisning om at Israel en dag vil slutte å eksistere, understreker ministeren som er en nær politisk alliert av statsminister Benjamin Netanyahu.

Denne kulturen fortsetter også etter at fredsforhandlingene med Israel ble gjenopptatt og “utgjør en stor utfordring på veien mot fred”. Det er også et brudd på Oslo-avtalen, påpeker Steinitz, der palestinerne – i likhet med Israel – forpliktet seg på å utdanne befolkningen til fred.

– Inntil dette stanser, kan aldri de pågående forhandlingsrundene få et ønsket utfall. Framgang mot en fredsavtale krever at både palestinerne og israelerne skaper et miljø som legger rammen for en produktiv dialog. […] Palestinerne må umiddelbart endre retning og stanse all oppfordring til og sponsing av hat. Dersom de ikke gjør det, er alle forsøk på å fornye den diplomatiske prosessen dømt til å mislykkes, skriver Steinitz, før han avslutter:

– Dersom israelerne noen gang skal tro at fred med palestinerne er mulig, så må president Abbas raskt stanse sin kampanje for å delegitimere det jødiske folk og dets stat.

I sin artikkel bruker Steinitz flere eksempler fra palestinske samfunnsliv som er gjort offentlig kjent av Palestinian Media Watch. MIFF har hatt et nært samarbeid med PMW siden 2008, og i 2012 utga vi deres bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

Forrige artikkelIsraels ambassadør roser Espen Barth Eide
Neste artikkelBli med MIFF Trondheim til Falstad-senteret
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -