Fatah vil ta «alle midler» i bruk i kampen for en stat

For å få på plass en palestinsk stat oppfordrer Fatah på Facebook-siden sin til å ta "alle midler" i bruk. Oppfordringen er illustrert med en mann med rifle, en steinkaster og Mahmoud Abbas i FN.
Unge palestinske gutter kaster steinblokker (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)
Unge palestinske gutter kaster steinblokker (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)

Palestinske myndigheter og det ledende Fatah-partiet fortsetter sin strategi med å veksle mellom vold og diplomati.

«Fatah – Alle midler i kampen for statsdannelse», står det på et Facebook-innlegg som partiet publiserte på sin egen profil 8. september, ifølge Palestinian Media Watch (PMW). Tre ulike bilder representerer to ulike måter å kjempe på: En palestiner med en rifle i hendene, en palestinsk steinkaster og PA-president Mahmoud Abbas mens han taler for FNs generalforsamling. Vold og diplomati, hånd i hånd for en palestinsk stat. Vi kan legge til for egen regning at ingen bilder i montasjen viser palestinske representanter i fredssamtaler med Israel.

Foto: Skjermdump fra Fatahs Facebook-profil 8. oktober 2013
Foto: Skjermdump fra Fatahs Facebook-profil 8. oktober 2013

Et annet eksempel på dobbeltspill kom til uttrykk da PAs religionsminister Mahmoud Al-Habbash talte i en moské fredag 13. oktober. Talen ble direktesendt på den offisielle fjernsynskanalen PA TV.

Al-Habbash beskrev Hamas’ erketerrorist sjeik Ahmed Yassin som en «opphøyd palestinsk nasjonalhelt», «et ikon» og at palestinske barn har lært om hans «arv, hellige krig (jihad), handlinger og moral». Sjeiken var både grunnlegger og leder av Hamas før han ble drept i en israelsk luftaksjon i 2004. I perioden da Yassin ledet Hamas gjennomførte organisasjonen terrorangrep hvor hundrevis av sivile israelere ble drept.

Se utdrag av talen oversatt til engelsk her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dbIWxP7TtOM[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise