Fatah vil ta “alle midler” i bruk i kampen for en stat

For å få på plass en palestinsk stat oppfordrer Fatah på Facebook-siden sin til å ta “alle midler” i bruk. Oppfordringen er illustrert med en mann med rifle, en steinkaster og Mahmoud Abbas i FN.

Unge palestinske gutter kaster steinblokker (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)
Unge palestinske gutter kaster steinblokker (Illustrasjon: Rusty Stewart, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Palestinske myndigheter og det ledende Fatah-partiet fortsetter sin strategi med å veksle mellom vold og diplomati.

“Fatah – Alle midler i kampen for statsdannelse”, står det på et Facebook-innlegg som partiet publiserte på sin egen profil 8. september, ifølge Palestinian Media Watch (PMW). Tre ulike bilder representerer to ulike måter å kjempe på: En palestiner med en rifle i hendene, en palestinsk steinkaster og PA-president Mahmoud Abbas mens han taler for FNs generalforsamling. Vold og diplomati, hånd i hånd for en palestinsk stat. Vi kan legge til for egen regning at ingen bilder i montasjen viser palestinske representanter i fredssamtaler med Israel.

Foto: Skjermdump fra Fatahs Facebook-profil 8. oktober 2013
Foto: Skjermdump fra Fatahs Facebook-profil 8. oktober 2013

Et annet eksempel på dobbeltspill kom til uttrykk da PAs religionsminister Mahmoud Al-Habbash talte i en moské fredag 13. oktober. Talen ble direktesendt på den offisielle fjernsynskanalen PA TV.

Al-Habbash beskrev Hamas’ erketerrorist sjeik Ahmed Yassin som en “opphøyd palestinsk nasjonalhelt”, “et ikon” og at palestinske barn har lært om hans “arv, hellige krig (jihad), handlinger og moral”. Sjeiken var både grunnlegger og leder av Hamas før han ble drept i en israelsk luftaksjon i 2004. I perioden da Yassin ledet Hamas gjennomførte organisasjonen terrorangrep hvor hundrevis av sivile israelere ble drept.

Se utdrag av talen oversatt til engelsk her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dbIWxP7TtOM[/youtube]

Forrige artikkelNye terrorister løslates søndag
Neste artikkelBarkat beholdt jobben i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no