PA-styrker forhindret droneangrep

En terrorcelle på Vestbredden med forbindelser til Hamas planla å angripe Israel ved hjelp av et ubemannet dronefly fullt av eksplosiver. PA-styrker oppdaget terroristenes planer under et radi på universitetet i Hebron.

Det ubemannede droneflyet IAI Heron 1 (Illustrasjon: Wikimedia Commons)
Det ubemannede droneflyet IAI Heron 1 (Illustrasjon: Wikimedia Commons)

Drone-terrorplanen på Vestbredden ble stanset av palestinske sikkerhetsstyrker fredag, noe også IDF bekrefter. I Hebron gjennomførte PA-styrkene et raid mot Hamas-aktivister ved byens universitet, da de oppdaget terrornettverket og planene de hadde. Flere mistenkte skal ha blitt arrestert. Oppdagelsen skal ha kommet uventet.

Hamas har arbeidet med å utvikle droner i lengre tid, i et nytt forsøk på å bryte gjennom alle de israelske sikkerhetstiltakene. Forbedret grensekontroll mot Gaza, felles innsats mellom IDF og PA-styrker på Vestbredden, militærkuppet i Egypt og rakettskjoldet Iron Dome, har alt bidratt til å gjøre det vanskeligere å ramme Israel for palestinske terrorgrupper.

Kilder i IDF skryter til Times of Israel av den siste operasjonen fra PA-styrkene og hvordan de har lyktes godt i kampen mot terror den siste tiden.

Forrige artikkelBer 50 land om bosetningssanksjoner
Neste artikkelHvorfor Israel ikke vil ha internasjonale styrker i Jordan-dalen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no