Her jubler Abbas sammen med mannen som myrdet to studenter

– Vi ønsker våre heltemodige brødre velkommen, sa PA-president Mahmoud Abbas da han tok imot de løslatte morderne i Ramallah. De etterlatte etter studentene Ron Levi og Revital Seri måtte se sine sønners morder juble ved presidentens side.

PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)
PA-president Mahmoud Abbas hyller terroristen Issa Abd Rabbo. (Skjermdump fra NRK Urix 30. oktober 2013)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestininan Media Watch (PMW) har publisert utdrag fra de offisielle palestinske TV-kanalens dekning av feiringen da palestinske selvstyremyndigheter fikk utlevert fanger fra Israel denne uken. Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOBhHiX7s9k[/youtube]

Alle de 26 løslatte fangene er dømt for mord på israelere. Løslatelsen inngår i prisen Israel måtte betale for å få palestinske selvstyremyndigheter til forhandlingsbordet – i løpet av forhandlingsperioden på i måneder skal til sammen 104 fanger løslates. Dette var andre runde av løslatelser.

– Vi ønsker våre heltemodige brødre velkommen fra å sitte i fengsel til å komme ut i frihetens verden. Vi gratulerer oss selv og vi gratulerer dere alle i denne store feiringen som forener og returnerer våre sønner til oss, sa Abbas i sin tale.

Tv-bilder fra Ramallah, som også ble sendt på NRK Urix, viser hvordan Abbas hever hånden til Issa Abd Rabbo i jubel. Palestineren drepte to israelske universitetsstudenter sør for Jerusalem 22. oktober 1984. Ron Levi  og Revital Seri ble bundet og fikk hette over hodet før de ble skutt og drept på kloss hold. 29 år senere gjorde Abd Rabbo seierstegn ved siden av PAs president i Ramallah.

– Vi vil ikke inngå noen avtale så lenge det sitter en fange i fengsel, sa Abbas.

Under festen talte også PAs fangeminister Issa Karake.

– Hver og en av dere fanger er en sol som lyser opp Palestinas himmel, sa Karake.

Da NRK Urix rapporterte om fangeløslatelsen 30. oktober 2013, viste de bilder fra festen i Ramallah, uten å gjengi noen av uttalelsene til de palestinske lederne. NRK var mest opptatt av å problematisere ny israelsk boligbygging. Les faktasjekk på NRK Urix 30. oktober 3013.

I 2005 forklarte Abbas hvor viktig det var for PA å få løslatt alle palestinske fanger, også de som har drept sivile i målrettede angrep.

– Jeg krever dette fordi de er mennesker, som gjorde det vi, vi, beordret dem til å gjøre. Vi – [de palestinske] myndighetene, sa Abbas. Se hele innslaget.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sehBvmjePC8[/youtube]

 

Forrige artikkelUrix forvekslet bosetninger og boliger fire ganger
Neste artikkelVenter på det store jordskjelvet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.