– Som Muhammed ble Arafat forgiftet av jøder

PAs religionsminister sammenlikner Yasser Arafats død med profeten Muhammeds død og hevder begge ble myrdet av jøder.

PAs religionsminister Al-Habbash anklager Israel for å ha drept Yasser Arafat, og drar fram gamle anklager om at også profeten Muhammed ble drept av forgiftning av jøder. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
PAs religionsminister Al-Habbash anklager Israel for å ha drept Yasser Arafat, og drar fram gamle anklager om at også profeten Muhammed ble drept av forgiftning av jøder. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

Ifølge muslimenes Hadith, (historier om hva profeten Muhammed skal ha sagt og gjort) blir en jødisk kvinne fra byen Khaibar anklaget for å ha forgiftet Muhammeds mat. Da han døde tre år senere fortalte han sin kone Aisha at smerten han bar på, var på grunn av det forgiftede kjøttstykket han hadde fått.

I en fjernsynssendt tale trekker PAs religionsminister Mahmoud al-Habbash sammenligning mellom denne historien og de fornyede, men ubekreftede, anklagene om at Yasser Arafat ble drept av forgiftning. Palestinske myndigheter og Arafats kone Suha anklager Israel for å stå bak forgiftningen, noe landets myndigheter benekter på det sterkeste. Det er oppdaget unormalt høye verdier av polonium i levningene etter Yasser Arafat, men et sveitsisk forskerteam sier at det ikke finnes klare beviser for å fastslå at Arafat ble drept av polonium, skriver BBC. Det er også helt uklart hvordan polonium skal ha kommet inn i Arafat, og hvem som eventuelt skal ha gjort det.

Det hindrer ikke palestinske ledere fra å fordømme og anklage Israel.

– Yasser Arafat døde som en martyr. Vi tviler ikke det minste på at det var dem (Israel/jødene) som drepte ham. På en eller annen måte drepte de ham. Selv Allahs budbringer [Muhammed] drepte de (jødene) med gift. Da han døde, sa han til sin kone Aisha: “Jeg føler den samme smerten jeg følte fra den giften jeg spiste i Khaibar.” Han kjente smerten helt til han døde.

– De drepte ham. Selv Allahs budbringer drepte jødene med gift. […] Vær tilfreds, du mektige martyr Arafat, at du bli ble drept på samme måte som Allahs budbringer ble drept. […] Vi tviler ikke og jeg tror ikke det er en eneste blant oss her som tviler på at Arafat ble drept. Og dypt inni oss vet vi hvem som drepte ham, sa Al-Habbash.

Se utdrag fra talen til al-Habbash her (tekstet til engelsk av PMW):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-cKCNsFNh4Y[/youtube]

Forrige artikkelNetanyahu stanset omfattende planarbeid i bosetningene
Neste artikkel– Israel ønsker regional krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no