PAs forhandlingsdelegasjon trekker seg

PAs forhandlingsleder Saeb Erekat og hans delegasjon i samtalene med Israel har valgt å trekke seg, i protest mot det PA hevder er Israels “manglende integritet”.

USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (f.v.) og PAs sjefsforhandler Saeb Erekat hilser på hverandre før et møte i Jordan. (Foto: U.S. Departement of State, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Erekat, hans medarbeider Mohammed Ishtayeh og andre som har vært involvert i forhandlingene har valgt å trekke seg, på grunn av “Israels manglende evne til å oppfylle sine forpliktelser, som de inngikk før de direkte forhandlingene ble gjenopptatt”, sa PA-president Mahmoud Abbas torsdag.

Det kommer også fram at Erekat og Ishtayeh leverte inn sine oppsigelsesbrev allerede i oktober, melder Times of Israel, etter at myndighetene skal ha sagt at de planlegger å ødelegge 20 arabisk-eide bygninger i Øst-Jerusalem.

I en pressemelding fra PAs forhandlingsdepartement beskylder PA-representantene Israel for å bruke fangefrigjøringene som unnskyldning for å “fremme sin illegale og sterkt skadelige bosetningsaktivitet”. At Israel fortsetter sin bosetningsaktivitet demonstrerer en manglende godvilje og at Jerusalem “mangler integritet”, hevder de.

Oppsigelsene tolkes som en protest mot en rekke israelske politiske beslutninger og har ingenting direkte å gjøre med at boligdepartementet nylig offentliggjorde planer om en anbudsrunde for plan- og reguleringsarbeidet med over 20.000 boliger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Statsminister Benjamin Netanyahu blandet seg direkte inn i saken og stanset vedtaket.

Susan Rice, sikkerhetsrådgiver for USAs president Barack Obama, gir Israels bosetningsaktivitet en del av skylden for spenningene som er i ferd med å bygge seg opp mellom Jerusalem og Ramallah.

– Vi har sett en økt grad av spenning på bakken. Noe av det er et resultat av nylige bosetningsplaner. Så la meg bare si klart i fra: USA aksepterer ikke legitimiteten til fortsatt israelsk bosetningsaktivitet, skrev hun i en artikkel i en amerikansk tankesmie.

Forrige artikkelAmanuensis på NTNU oppfordrer til boikott av Krystallnatten
Neste artikkelBennett i USA for å advare Kongressen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no