Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Historisk «meklingsorgan» opprettet mellom Israel og PA

Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair (midten) var tilstede under signeringen av meklingsavtalen forrige uke. (Foto: ICCwbo.org)
Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair (midten) var tilstede under signeringen av meklingsavtalen forrige uke. (Foto: ICCwbo.org)
Jerusalem Arbitration Center skal løse disputter mellom israelske og palestinske forretningsfolk, med god hjelp fra Tyrkia.

Forretningssamarbeidet mellom Vestbredden og Israel fortsetter, selv når forhandlingene mellom PA og Jerusalem ligger dødt. På grunn av samhandelen har myndighetene i samarbeid med næringslivet på begge sider opprettet en «meklingsorgan», der forretningsfolk kan møtes for å løse ulike konflikter. Det har blitt opprettet i samarbeid med Tyrkia, som vil inneha presidentskapet i meklingskomiteen til Jerusalem Arbitration Center (JAC). PA og Israel vil ha to medlemmer hver, mens presidenten utnevner de fire siste representantene selv.

– JAC vil tilby en rettferdig, rask og kostnadseffektiv problemmekling til regionen og er forventet å bidra til å rette opp i forbindelsene mellom israelske og palestinske forretningsfolk. Prosjektet gjør at selskaper kan satse i nye markeder, tiltrekke seg utenlandske investeringer og bringe med seg langsiktige goder av den juridiske ekspertisen her, tror lederen for International Chamber of Commerce (ICC), Harold McGraw.

Det er ICC, verdens største interesseorganisasjon for næringslivet, og deres meklingsregelverk som JAC er forpliktet på. Israelske selskaper som ønsker å benytte seg av organet, må derfor anerkjenne rettskjennelser fra palestinske domstoler som om de er lovutøvende organ for en faktisk stat.

86 prosent av all eksport fra de palestinske områdene selges til Israel. Totalt handler Israel og PA seg i mellom for nesten 30 milliarder kroner i året, opplyser Times of Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart