– EU-politikeres feiring av fangefrigjøring uakseptabelt

En av EU-parlamentets få Israel-venner kritiserer kolleger som feiret Israels frigjøring av palestinske fanger.

Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)

En delegasjon med EU-parlamentarikere var til stede da PA-president Mahmoud Abbas og myndighetene i Ramallah feiret Israels frigjøring av palestinske terrorfanger. Israel ble tvunget til å frigjøre over hundre menn som med stolthet har deltatt i drap på israelske kvinner og barn for å få PA til forhandlingbordet. Men mens noen feiret, var den italienske EU-politikeren Fiorello Provera svært skuffet over deres oppførsel.

– Det er en skammelig oppførsel. Disse menneskene [frigjorte fanger] er ikke frihetskjempere. De er ikke helter. De er drapsmenn som dreper vanlige mennesker, påpeker Provera.

– Hver av de 26 mennene har sin egen mordhistorie å fortelle. Mange av deres ofre var vanlige israelere som forsøkte å skaffe seg selv et levebrød. Mange av dem var aldrende og forsvarsløse. Selv om disse menneskene ble frigjort for å vise godvilje, så er de fortsatt kriminelle, sier Provera.

– Risikoen er at et virkelig tegn på godvilje [fra Israel] som er ment å bevare fredsprosessen, blir en anledning for andre til å ære vanlige lovbrytere, sier politikeren.

Provera, som er viseformann i EU-parlamentets utenrikskomité, forklarer til Jerusalem Post at hans syn på Midtøsten-konflikten er ganske annerledes enn de fleste andre i parlamentet.

– Jeg er en av de få vennene av Israel i dette parlamentet. Det er noe som må endres. Jødisk historie er basisen for vår sivilisasjon. Det jødiske folk er en del av mitt lands historie, mener han.

Forrige artikkelMilitærøvelse med USA ved atomavtalens utløp
Neste artikkelProsor advarte mot “delavtale” med Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no