– EU-politikeres feiring av fangefrigjøring uakseptabelt

En av EU-parlamentets få Israel-venner kritiserer kolleger som feiret Israels frigjøring av palestinske fanger.
Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
Nestleder i EU-parlamentets utenrikskomité Fiorello Provera er sterkt kritiske til EU-kolleger som feirer frigjøringen av palestinske fanger sammen med PA. (Foto: European Union)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En delegasjon med EU-parlamentarikere var til stede da PA-president Mahmoud Abbas og myndighetene i Ramallah feiret Israels frigjøring av palestinske terrorfanger. Israel ble tvunget til å frigjøre over hundre menn som med stolthet har deltatt i drap på israelske kvinner og barn for å få PA til forhandlingbordet. Men mens noen feiret, var den italienske EU-politikeren Fiorello Provera svært skuffet over deres oppførsel.

– Det er en skammelig oppførsel. Disse menneskene [frigjorte fanger] er ikke frihetskjempere. De er ikke helter. De er drapsmenn som dreper vanlige mennesker, påpeker Provera.

– Hver av de 26 mennene har sin egen mordhistorie å fortelle. Mange av deres ofre var vanlige israelere som forsøkte å skaffe seg selv et levebrød. Mange av dem var aldrende og forsvarsløse. Selv om disse menneskene ble frigjort for å vise godvilje, så er de fortsatt kriminelle, sier Provera.

– Risikoen er at et virkelig tegn på godvilje [fra Israel] som er ment å bevare fredsprosessen, blir en anledning for andre til å ære vanlige lovbrytere, sier politikeren.

Provera, som er viseformann i EU-parlamentets utenrikskomité, forklarer til Jerusalem Post at hans syn på Midtøsten-konflikten er ganske annerledes enn de fleste andre i parlamentet.

– Jeg er en av de få vennene av Israel i dette parlamentet. Det er noe som må endres. Jødisk historie er basisen for vår sivilisasjon. Det jødiske folk er en del av mitt lands historie, mener han.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise