Populær Herzog møtte Abbas

Arbeiderpartiet viser framgang på meningsmålingene etter at Isaac Herzog overtok som partileder. I helgen besøkte han PA-president Mahmoud Abbas i Ramallah.
Arbeiderpartiets nye leder Isaac Herzog er i vinden for øyeblikket (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Arbeiderpartiets nye leder Isaac Herzog er i vinden for øyeblikket (Foto: The Israel Project, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Prachatai, flickr.com)

Den ferske opposisjonslederen i Knesset oppfordret Abbas til å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu ansikt til ansikt, for å drøfte den pågående fredsprosessen sammen.

Isaac Herzog understreket også at et klart flertall av det israelske folk støtter en fredsavtale med palestinerne og at Ap garanterer å stille seg bak en framtidig avtale, melder Ha’aretz.

Ap avholdt partiledervalg 21. november og Shelly Yachimovich mistet sitt verv etter et valg der hun satte innenrikspolitikk på dagsorden. Herzog, med sitt engasjement for en tostatsløsning, passer godt inn i «partitradisjonen» i så måte.

I sin første offentlige politiske uttalelse etter å ha vunnet valget, kritiserte han Netanyahu for å skape «unødvendig panikk» med sin tilnærming til Iran-problematikken.

Fram på målingene
Velgerne synes å like at Herzog tar partiet tilbake til sine røtter, hva gjelder politiske prioriteringer. Hadde det vært valg i dag ville partiet fått 19 Knesset-representanter, viser to ferske målinger. Det er fire flere mandater enn det de har i dag.

Dersom de to målingene fra Smith Research og Panels denne helgen representerte et faktisk valgresultat, ville de vært nest størst i nasjonalforsamlingen sammen med Yesh Atid.

Mer positivt nytt for Herzog finner han i framgangen til det sosialistisk-zionistiske Meretz, som ligger rett til venstre for Ap i det politiske landskapet. Partiet gikk opp fra sju til ni seter i Smith-målingen og hele 13 i Panels sin måling. Det betyr både framgang for de to ideologisk like opposisjonspartiene og at Ap har potensiale til å vokse ytterligere, ved å stjele stemmer fra Meretz.

Målingene viser også moderat framgang for samarbeidslisten til regjeringspartiene Likud og Israel Beiteinu, men avslører at førstnevnte har mange mandater å hente på å gå til valg alene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise