EU truer med produktmerking og pengestans

En EU-kilde forklarer at halvparten av medlemslandene støtter merking av produkter fra bosetningene. Men unionen vurderer også å kutte pengestøtte til PA, dersom fredssamtalene bryter sammen.

EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)
EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Kildens uttalelser kommer i sammenheng med at USAs utenriksminister John Kerry besøker Israel onsdag kveld, etter et møte med EUs utenriksminister Catherine Ashton tidligere på dagen.

Ifølge Ha’aretz ønsker Kerry å presentere en ny plan for sikkerhetsordninger på Vestbredden, som kan gi Israels statsminister Benjamin Netanyahu rom til å oppgi mer landområder. Administrasjonen skal ha konkludert med at sikkerhet er så essensielt for Netanyahu, at han ikke vil være villig til å strekke seg langt på andre områder uten at det er på plass. Samtalene mellom representanter fra begge parter, som foregår to ganger per uke, har ikke gitt framgang på en god stund. Kerry skal derfor oppfordre partene til å ta samtalene mer seriøst og avslutte klandringen av hverandre via mediene.

Men EU-kilden til Jerusalem Post som hevdet at halvparten av medlemmene ønsker å merke bosetningsprodukter, skal også ha vært oppgitt over PA. Han forklarte at EU kan komme til å bremse sin pengestøtte til palestinerne, dersom forhandlingene bryter sammen.

Sikkerhetsplanen fra amerikanerne er det første avtaleforslaget de selv bringer til bordet under disse samtalerundene mellom Jerusalem og Ramallah.

Forrige artikkelHva skal så barnet hete?
Neste artikkelHizbollah-leder drept, Israel får skylden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no