EU truer med produktmerking og pengestans

En EU-kilde forklarer at halvparten av medlemslandene støtter merking av produkter fra bosetningene. Men unionen vurderer også å kutte pengestøtte til PA, dersom fredssamtalene bryter sammen.
EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)
EU-kommisjonens president José Manuel Barroso (Illustrasjon: EU Parliament, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kildens uttalelser kommer i sammenheng med at USAs utenriksminister John Kerry besøker Israel onsdag kveld, etter et møte med EUs utenriksminister Catherine Ashton tidligere på dagen.

Ifølge Ha’aretz ønsker Kerry å presentere en ny plan for sikkerhetsordninger på Vestbredden, som kan gi Israels statsminister Benjamin Netanyahu rom til å oppgi mer landområder. Administrasjonen skal ha konkludert med at sikkerhet er så essensielt for Netanyahu, at han ikke vil være villig til å strekke seg langt på andre områder uten at det er på plass. Samtalene mellom representanter fra begge parter, som foregår to ganger per uke, har ikke gitt framgang på en god stund. Kerry skal derfor oppfordre partene til å ta samtalene mer seriøst og avslutte klandringen av hverandre via mediene.

Men EU-kilden til Jerusalem Post som hevdet at halvparten av medlemmene ønsker å merke bosetningsprodukter, skal også ha vært oppgitt over PA. Han forklarte at EU kan komme til å bremse sin pengestøtte til palestinerne, dersom forhandlingene bryter sammen.

Sikkerhetsplanen fra amerikanerne er det første avtaleforslaget de selv bringer til bordet under disse samtalerundene mellom Jerusalem og Ramallah.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise