Abbas gir høyeste utmerkelse til Abu Jihad

Abu Jihad var ansvarlig for drap på minst 125 israelere, inkludert bussangrepet i 1978 hvor 37 sivile ble drept. 27. november ble han æret av Mahmoud Abbas som ” forbildet på en sann kriger”.

Skjermdump fra PA TV 27. november 2013, via PMW.
Skjermdump fra PA TV 27. november 2013, via PMW.

TV-bildene fra palestinske selvstyremyndigheters offisielle stasjon taler sitt tydelige språk. PA-president Mahmoud Abbas og de andre Fatah-toppene er stolte over innsatsen til Abu Jihad. Derfor har de tildelt ham den høyeste ordenen av “Æresstjernen” i “anerkjennelse av hans ærefulle nasjonale rolle og hans historie med kamp som en av grunnleggerne og lederne av den palestinske revolusjonen”.

Abu Jihad ble drept av israelske spesialsoldater i Tunis i 1988. Ifølge Palestinian Media Watch var han ansvarlig for mord på minst 125 israelere, inkludert bussangrepet i 1978 hvor 37 sivile israelere ble drept. Nå blir han fremstilt av de palestinske selvstyremyndighetene som ” forbildet på en sann kriger”.

Det var konen til Abu Jihad som mottok utmerkelsen på vegne av sin avdøde mann.

Se tv-klippet fra PA TV med engelsk teksting fra PMW.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZyxsdojrXwE[/youtube]

 

Forrige artikkelVenter fortsatt vekst i Israels økonomi
Neste artikkelIsraels venner på Stortinget 2013-2017
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.