Hvor drap og utenomrettslige henrettelser er kultur og TV-underholdning

Palestinske ungdommer i Ramallah fremførte forestilling hvor drap på israelere og en palestinsk “kollaboratør” var klimaks. Palestinske myndigheters kulturminister var til stede og ga ære til løslatte terrorister.

Skjermdump fra PA TV 9. desember 2013.
Skjermdump fra PA TV 9. desember 2013.

Arrangementet 9. desember ble sendt direkte på PA TV. Under innslaget ble det gjort klart at “den femte festivalen for arven fra fedrene” ble arrangert av Ramallahs ungdomsklubb med støtte fra PA-president Mahmoud Abbas.

Budskapene i ungdommenes forestilling er klare.

  • Haifa, Akko, Jaffa, Lod, Tiberias, Ramle og Safed blir framstilt som en del av Palestina, selv om alle syv byer har vært del av staten Israel siden opprettelsen i 1948. Hele området er Palestina, “fra elven til den dype sjø [Middelhavet]”, sier en av skuespillerne.
  • Palestinernes kamp krones enten med seier eller med martyrdøden for Allah. I forestillingen blir alle israelere skutt og drept. Blant israelerne blir det funnet en palestiner som blir anklaget for forræderi, for å ha samarbeidet med den zionistiske fienden. Det ender med at den anklagede blir utsatt for en utenomrettslig henrettelse, med skudd i hodet fra kloss hold. Slik har et stort antall palestinske “kollaboratører” endt livet også i virkeligheten. Til slutt gir de palestinske ungdommene honnør til det palestinske flagget, mens den drepte mannen ligger midt på scenen. Publikum svarer med applaus og plystring når mannen blir drept.

Dessverre kunne man håpe at forestillingen bare var en historisk fortelling om hvordan palestinske grupper har kjempet i fortiden. Men det er lite som tyder på det. I forestillingen inngår oppmuntring til Hamas og Fatah om å forene seg i kampen. Med andre ord er arrangørene mer opptatt av å formidle et budskap for framtiden enn historier fra fortiden.

Se innslaget fra PA TV, med teksting på engelsk av Palestinian Media Watch.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4fx3mg-Bm6Q[/youtube]

Festivalkvelden endte med at PAs kulturminister Anwar Abu Aisha ga ære til en rekke terrorister og drapsmenn løslatt fra israelsk fangenskap. Plakettene som ble utdelt hadde et kart av Palestina som dekket hele Israel.

 

Forrige artikkelFørste kvinnelige bataljonsjef i kampavdeling
Neste artikkelRomfolkets Holocaust
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.